IB-Play

TV: Kevin Haglunds 1-0 mot Danmark

Kevin Haglund gav Sverige ledningen i sista gruppspelsmatchen mot Danmark. Se målet här
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV+Text: Ellen Rasmussen historisk – Se straffen här

Malmö FBCs Ellen Rasmussen skrev historia som den första spelare någonsin att avgöra i straffduell.

Matchen Linköping-Malmö FBC slutade oavgjort 4-4 vid fullt tid efter att Malmös Ellen Rasmussen fullbordet sitt hattrick och kvitterat med knappt två minuter kvar av den tredje perioden. Samme Rasmussen som i den första straffduellen någonsin skulle bli historisk.

Till den här säsongen infördes ett nytt avgörande i SSL där det alltid ska fram en vinnare i varje match. Vid oavgjort efter full tid väntar först spel 4 mot 4 i 5 minuter. Är det fortfarande oavgjort efter sudden death avgörs matcherna med en straffduell. En duell när lagen väljer varsin straffskytt som lägger straffar tills det är ett avgörande.

I matchen Linköping-Malmö kom säsongens första avgörande i straffduell. Malmö FBC skickade fram Ellen Rasmussen som redan tidigare i matchen gjort 3 mål.

Rasmussen satte sin straff och Johanna Olsson räddade Linköpings Julia Sidklev Perssons straff.

– Jag tror jag drog målvakten två gånger innan jag la den under henne när hon slängde sig, det var skönt. Sedan räddade Johanna Olsson deras försök, säger Ellen Rasmussen till Sportbladet.se om sin straff.

Avgörandet innebär att Ellen Rasmussen skrev historia som den första att avgöra ett möte i SSL i en straffduell.

– Det har jag inte ens tänkt på, men coolt att skriva lite historia, säger Rasmussen som gillar det nya avgörandet

– Jag tycker det är bra tänk. Jag tycker det varit lite töntigt att alla matcher inte avgörs, säger Rasmussen.

*Se målet i spelaren ovan.

Senare under söndagen blev 16-åriga Malte Lundmark den första att avgöra en straffduell i herrarnas SSL.

TV: Se Malte Lundmarks straffar här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Per Wiklund
IKSU

Tschöp avgjorde mot regerande mästarna

Med en soloprestation från egen planhalva i full fart med ett avslut bakom förra lagkamraten Emelie Frisk avgjorde Moa Tschöp för Täby mot regerande mästarna IKSU.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Täby FC
5 - 4(1-2, 2-1, 2-1)
IKSU

Toppmöte i den tredje omgången när Täby tog emot regerande mästarna IKSU på hemmaplan inför 375 personer i Tibblehallen.

En jämn match där Täby framförallt i den andra perioden hade ett klart övertag och tog igen till 3-3 efter avslutande 20 minuter. Väl där gjorde nyförvärvet från Tyresö Trollbäcken Julia Croneld sitt första mål i Täbytröjan i powerplay. I den trettonde minuten kvitterade Amanda Delgado Johansson för IKSU. Svaret från Täby kom snabbt, bara 21 sekunder senare hade Täby återtagit ledningen genom Moa Tschöp som vann boll i egen zon, avancerade över hela banan och överlistade tidigare lagkamraten Emelie Frisk som numera står i IKSUs mål.

– Jag bryter ett inspel och vet att jag bara kan ta med den och gå. Men första tanke är att ta den framåt på något sätt. Sen försöker jag ta mig igenom och jag hinner titta upp och ser att det är en lucka på första stolpen, beskriver Tschöp sitt mål till SSLPlay.se

Jämn och tempostark toppmatch vilket gjorde att Tschöp trivdes extra bra.

– Det var väldigt roligt. Det är sådana här matcher som är roliga att spela och det sådana här segrar som gör att man håller på. Kul att möta ett så bra lag och vinna.

Täbys tränare Lars Jedheim var även han såklart nöjd med att besegra de regerande mästarna.

– Det är sjukt viktigt att vi vinner. 3 poäng är jätteviktigt att få mot lagen som vi fightas med i toppen. Vi spelar upp oss jättebra och skapar mycket målchanser. Powerplay funkar även idag. Vi en gör en bra match, sa Jedheim.

För IKSUs del var det den tredje förlusten på säsongens fyra inledande omgångar.

– Jag förstår om de finns de som tittar på det utifrån och undrar vad som händer. Men ingen i vår trupp känner att det är någon kris, säger nye tränaren Johan Lindgren till Västerbottens-Kuriren. 

– Vi har hela tiden sagt inom gruppen att vi är ett annat lag och en annan grupp, och vi måste göra en ny resa tillsammans för att komma fram till det vi vill göra.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IBF Falun

Hyllningarna till Lundmark: ”Magiskt”

Malte Lundmark avgjorde söndagens match för Falun när han stor kyla bjöd på show. -Där är det borta och köpa ägg för Steineck, han gick på ICA, utbrast C Mores kommentator Lars Lindberg

16-åriga Malte Lundmark var huvudpersonen i söndagens match mellan Sirius och Falun. Falunspelaren Lundmark som gjorde debut i en seniormatch inledde först sin succé debut med att kvittera till 1-1.

TV: Se Malte Lundmarks debutmål i SSL

När straffarna skulle avgöras bjud Malte Lundmark på 3 mål varav det sista målet var något extra.

– Där är det borta och köpa ägg för Steineck, han gick på ICA, utbrast C Mores kommentator Lars Lindberg

– Vi kan väl konstatera att det var en hel matkasse. Wow. Jag lyfter på allt jag har för den är killens teknik, fyllde expertkommentatorn Patrik Åman snabbt i.

TV: Se Lundmarks straffmål 

TV4:s expert Patrik Åman som även kommenterade Lundmarks debut:

– Han är en jättetalang. Vi har ju hört från Falunhåll och ledarhåll att han är något utöver det vanliga. Han har egenskaper som krävs och behövs på den här nivån och han visar ju det nu. Jag är så glad att vi fick uppleva ett avgörande i den här matchen som är på det här sättet som visar sportens utveckling och visar också att man vill verkligen spela och visa på showen hela vägen ut. Magiskt alltså. Det är imponerande. Att vi dessutom får den från en 16-åring gör ju det hela till något extra, sa Åman.

Även straffduellmotståndaren Joakim Olsson stämde in i hyllningskören.

– Han är duktig på straffarna. Kyla verkligen. Coolt för Innebandysverige, sa Olsson.

Faluns tränare Thomas Brottman som släppte fram Lundmark för att avgöra

– Jag tyckte att han var lite i zonen. Han hade gjort en bra match och fått göra mål i sin debut och vi hade inte så många i zonen idag. Det ska väl skrivas sagor någonstans också och det var ett bra läge i den här matchen, sa Brottman som tidigare under matchen beskrev Lundmark:

– Vi tycker att han kan bli något väldigt fint. Annars hade vi inte matchat honom. Han är en klok spelare som har mycket spel i sig inte bara offensivt utan tänker defensivt och läser spelet fint också. Det är kul att man får ta fram nya spelare också men jag har inte gjort så mycket jobb med honom utan det är andra tränare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Linköping IBK

Historisk premiärseger för Växjö

Förra årets finalist hade tills dagens match aldrig vunnit en premiärmatch i SSL. Mot Linköping skulle spöket brytas. -Vi får tacka JIK för det, säger Växjös tränare Niklas Nordén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Linköping IBK
4 - 7(0-2, 3-2, 1-3)
Växjö IBK

Sedan Växjö gick upp i SSL har laget aldrig vunnit en premiärmatch. Mot Linköping skulle trenden brytas och Växjö vann med 7-4.

– Vi kommer upp i en helt okej nivå. Vi har lite svårt att skapa exakt det vi vill, i vilket fall i de första två perioderna. Jag är väl halvnöjd, framförallt eftersom vi bestämmer oss i tredje perioden och att det då ger resultat. Det är 6-7 minuter i tredje som avgör matchen och det är gött att vi kan kliva fram och prestera, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Växjö ledde med 4-3 efter två perioder. I den tredje tryckte Växjö ifrån.

– Framförallt så slår vi inte bort bollarna och söker inte upp stökiga situationer. Vi ville smälla dit bollarna direkt istället för att slå det där sista passet. Det gör vi bra i tredje och då vinner vi.

Kedjeformationen med Kjellson, Hydén och Andersson stod för fem mål i matchen.

– Det är ju några av de som smäller dit bollarna i tredje. André framförallt visar med sin bestämdhet upp något som annars saknades idag. Den femman fungerar jättebra och de visar vägen i sista perioden. Riktigt kul för André att göra 4 poäng och visa direkt att blir att räkna med i år.

Segern innebar Växjös första premiärseger i SSL.

– Ja det har aldrig hänt. Vi får tacka JIK för det från genrepet. Men vi har gjort om planen lite i år. Det var väldigt skönt att vi vann.

Mötet var det första mot det ”nya” Linköping ledda av Andreas Harnesk. Märktes det att det var ett nytt Linköping? 

– Det var det verkligen. Jag tycker att Linköping spelade en fröjdig innebandy. De var mer fart och fläkt och ett annat tänk inte bara i försvarsspelet utan i hur de tar reträtt och sådana grejer. Linköping gör det bra och Eero gör några riktigt bra räddningar i en period där matchen hade kunnat bli annorlunda. Kul med ett nytt Linköping och de kommer vinna många matcher med ett sånt go, säger Nordén som även vill lyfta Magnus Jansson insats:

– Jansson är oerhört bra därute. Det är inte många som slår honom och han visar vägen för många. Vi gör även två frislagsmål vilket gör att vi leder med 3-0. Viktiga mål och kul att det sitter direkt.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Allsvenskan

TV: Highlights Åstorp/Kvidinge-Skoghall

Se highlights från matchen mellan nykomlingarna i Allsvenskan Södra Åstorp/Kvidinge-Skoghall. Slutresultat 3-6.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Allsvenskan

TV: Highlights Granlo-Tullinge

Se målen från matchen Granlo BK-FBI Tullinge i Allsvenskan Södra. Slutresultat 5-3.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Hasse Klang/Leif Jirebeck
Örebro Innebandy

Örebro byter namn med koppling till 1800-talet

SSL-nykomlingen Örebro lanserar sitt nya namn Örebro Kings.

På onsdag går nykomlingen IBF Örebro in i årets SSL med premiär borta mot Storvreta. Lagom till premiären lanserar föreningen sitt nya namn Örebro Kings.

– Även om vi har visat upp vår nya maskot lite i smyg, är det först nu som Örebro Kings presenteras officiellt, säger Jerry Gray, lagledare och tillsammans med Janne Ekengren, en av två aktiva grundare i Örebro Innebandy i ett pressmeddelande.

Valet av just Örebro Kings har koppling till 1800-talet.

– Bakgrunden till namnvalet är ganska självklar tycker vi. Sveriges tronföljare, Jean Baptiste Bernadotte, kröntes 1810 i Örebro. Kronan i Örebro Innebandys klubbmärke symboliserar detta, som presenterades redan 2012. Nu när vi kliver in i innebandyns finrum, lanserar vi Örebro Kings officiellt. Den nya maskoten kombinerat med klubbmärket, blir vår officiella logotyp för vårt SSL-lag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel