Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Duo tar över Karlstad

Karlstads herrlag har gjort klart med Henrik Nirs och Dan Lundqvist som nya tränare.

Duon Henrik Nirs och Dan Lundqvist är Karlstads herrars nya tränarpar.

– Henriks styrkor är att få ihop en grupp som fungerar tillsammans, där gruppkemin sätts i fokus. Danne gillar att jobba mer med individutveckling, och jobba enskilt med spelarna, Dannes styrkor när det gäller den taktiska delen är främst i anfallsspelet, och Henrik tittar gärna på den defensiva delen, därför tror vi att det blir en väldigt lyckad kombo, säger Mikael Bergqvist Sportchef i föreningen till Karlstads hemsida.

Henrik Nirs som först skrivit på för GS 86 i division 1.

– Det stämmer att jag skrev på för GS. Det började med att jag tackade nej till alla utom GS och Karlstad och sen ställde jag lite krav på GS som de ställde upp på. Jag tog den lätta vägen och sajnade där och trodde jag var klar och att allt var frid och fröjd. Men jag fick kalla fötter.

– Det kom ett sug efter Karlstad IBF, och efter den utmaningen. Vi tog det ett varv till och nu sitter jag är här, säger Nirs till Värmlands Folkblad.

Med ett delat ledarskap får Nirs med sig Dan Lundqvist i båset. Lundqvist som suttit i Karlstads sportgrupp.

– Jag var först en motståndare till att ha Danne i A-laget, för han har gjort ett så fantastiskt jobb i sportgruppen. Men jag inser att det är en jättekraft och att laget är viktigare, säger sportchef Mikael Bergqvist.

Ett Karlstad som även vill ändra i vilken typ av innebandy de spelar.

– Vi vill spela en mer modern innebandy med mer rörelse. Vi har stått still i utvecklingen, även om den gått otroligt fort de senaste åren, och behöver spela en annan typ av innebandy. Det är ett beslut som vi tagit i sportgruppen, säger Lundqvist.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar