Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Linköping värvar allsvensk center

Linköping värvar centern Fredrik Nyholm från Täby FC.

Linköping Innebandy har värvat Fredrik Nyholms från Täby FC. Nyholm som inledde förra säsongen med spel i AIK i SSL.

-Vi fick upp ögonen för Fredrik under vår seriepremiär mot AIK där han var en av de absolut bästa spelarna. Fredrik är en teknisk spelare som kan dyrka upp de flesta försvar och det ska verkligen bli spännande att få jobba med honom och följa hans utveckling på nära håll, säger Linköpings manager Johan Astbrant till Linköpings hemsida och utvecklar:

-Fredriks personlighet passar perfekt in i vår miljö. Han är lugn, samtidigt hungrig på att utvecklas och det finns en stor potential hos honom.

På sina 11 matcher i inledningen av säsongen med AIK gjorde Nyholm 2 mål och 3 assist. Säsongen avslutades sedan i Täby i Allsvenskan Norra där Nyholm gjorde 3 mål och 17 assist på 13 matcher kommenterar övergången såhär:

-Jag fick ett erbjudande och när jag var på plats fick jag ett bra intryck av laget och staden. Sen har jag följt laget och vet att det är ett riktigt bra lag som nått slutspel i princip varje år och nu vill jag vara med på resan mot ett guld säger Nyholm och beskriver sig själv som center:

-För att nå ett bra resultat måste man våga och jag tycker jag är en spelare som provar nya vägar i mitt centerspel. Sen är jag en spelare som producerar mycket assist men hoppas få igång målskyttet i Linköping.

I samband med värvningen av Nyholm är det också klart att Milan Tomasik lämnar Linköping,

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar