Allsvenskan

Craftstaden värvar från Fagerhult: ”Spetsvärvning”

Craftstaden har gjort klart med Albin Lundell från seriekonkurrenten Fagerhult Habo. - Känns otroligt bra att presentera Albin Lundell. Spetsvärvning som visat under sin debutsäsong i allsvenskan vad han går för, säger sportchef Robert Nilsson.

20-åriga Albin Lundell är klar för Craftstaden.

– Jag känner Albin oerhört väl både som människa och innebandyspelare. Någonting som kännetecknar både människan och innebandyspelaren är att han aldrig är nöjd, Albin vill alltid mer och det är någonting jag gillar hos honom. Albin är oerhört snabb och alltid hårt arbetande, en tvåvägs center som vi kommer ha en oerhört stor nytta utav.
Albin gjorde 33p (16+17) i allsvenskan under sin första säsong vilket är imponerade, säger huvudtränare Karl Pontén till Craftstadens hemsida.

Den gångna säsongen gjorde Lundell 16 mål och 17 assist i det Fagerhult oms:

– Känns otroligt bra att presentera Albin Lundell. Spetsvärvning som visat under sin debutsäsong i allsvenskan vad han går för. 33 poäng i Fagerhult talar sitt tydliga språk.
Center, men kan användas på många sätt. Otroligt ”speedig”. Kommer sätta ännu mer fart på vårt redan fartfyllda lag. Känns som en väldigt viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger sportchef Robert Nilsson.

Själv säger Lundell såhär om sin nya klubb.

-Har fått en bra bild av föreningen. Känns som att klubben vill framåt och att man satsar. Sedan har valet blivit betydligt lättare eftersom jag känner Karl sedan innan. Vi har alltid haft en god kontakt, säger Lundell och utvecklar hur han är som spelare:

-Jag är en ganska explosiv spelare. Min styrka är framförallt min snabbhet som jag använder i båda riktningarna i planen. Ser mig framförallt som en center men har även spelat en del forward.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar