Foto: Hasse Klang
Örebro Kings

SSL-nykomlingen skriver nytt med fyra spelare

Örebro Innebandy har skrivit nya tvåårskontrakt med fyra spelare.

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy har skrivit nya tvåårskontrakt med Jim Genberg, Suad Sofovic, Anton Karlsson och norska landslagsspelaren Markus Lindgjerdet.

Spelarna själva kommenterar fortsättningen i Örebro Innebandy:

– När det väl kom till kritan var det inget snack. Jag har varit med sedan klubben bildades och vill fortsätta vara med på den här resan. Jag älskar staden, klubben och alla människor runtomkring, säger Jim Genberg i Örebros hemsida.

– Var ett självklart val att stanna två år till i Örebro. Trivs jättebra i laget både på och utanför planen, sen vill man inte missa resan med det här laget i SSL , säger Suad Sofovic.

– Det känns väldigt bra att spela kvar i Örebro och få vara med på klubbens första säsong i SSL. Att spela i SSL med Örebro har alltid varit en dröm, så jag ser verkligen fram emot kommande år, säger Anton Karlsson.

Den norska landslagsspelaren Markus Lindgjerdet som gjorde 17 mål och 18 assist under den gångna säsongen har drömt om spel i SSL.

– Valet var självklart. Med tanke på min roll som jag fått i laget både på och utanför planen så har jag svårt att se vart det kan vara bättre just nu. Har alltid varit en dröm att spela i SSL. Nu får jag göra det med mitt Örebro. Efter en helt otroligt resa hit så ska det bli skoj att fortsätta, för vi är långt ifrån klara. Nu sätter vi nya mål som vi ska sträva efter. Kommande säsong blir väldigt intressant, säger Markus Lindgjerdet.

Sportchef Erik Eskils är såklart nöjd med förläningarna och kommenterar att Lindgjerdet fortsätter:

– Markus har ju haft en händelserik säsong bakom sig med VM och SSL-kval. Var orolig för att det blev lite mycket för honom men han har verkligen visat ”huggtänderna” i år. Tror faktiskt spel i SSL kommer passa Markus väldigt bra, ska bli superkul att se vad han kan hitta på, säger Eskils.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar