Foto: Idrottsfoto/Privat
SSL-Dam

Två förlängningar & ett nyförvärv till Telge

SSL-nykomlingen Telge förlänger med Cecilia Asplund och Malin Hellsén och värvar Madeleine Rooslien från IBF Falun.

Telge SIBK som är tillbaka i SSL till hösten har förlängt kontraktet med Cecilia Asplund och Malin Hellsén vilket glädjer nye tränaren Nicklas Hedstål.

– Malin är en spelare med ett stort register, en klassisk 2-vägscenter. Snabb och med ett bra spelsinne. Jag vill att Malin ska ta ännu fler offensiva initiativ och därmed göra fler poäng, det finns kapacitet för det, säger Hedstål till om Hellsén till Telgens hemsida och fortsätter med att kommentera Asplund:

– Cissi är en snabb och funktionell spelare som kan användas på flera positioner. Viktig då hon är en av de spelare som var med förra gången i SSL och den rutinen kommer vi behöva som nykomlingar. Utrustad med ett bra skott som hon borde använda sig av oftare.

Förutom förlängning av Asplund och Hellsén har Telge även gjort klart med ett nyförvärv. Det är backen Madeleine Rooslien som värvas in.

– I Madeleine får vi en rejäl och fysiskt spelande back. En spelartyp som vi kommer ha stor nytta av i SSL. Mobil och löpstark vilket kommer ge oss en till dimension i vårt spel och hon är en garant för att det kommer att kosta att ge sig in framför vårt mål i år, säger Hedstål.

Madeleine Rooslien byter från Allsvenska Falun till SSL.

– Jag tycker detta ska bli superkul och utvecklande för mig! Laget verkar som ett riktigt härligt gäng och jag ser verkligen fram emot den här säsongen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar