Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Finska landslagsbacken förlänger med Pixbo

Den finska landslagsbacken Laura Manninen väljer att förlänga sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam.

Laura Manninen väljer att förlänga med Pixbo Wallenstam IBK med ytterligare 2 år. Laura kom till klubben för 3 år sedan och har sedan dess blivit en tongivande spelare i både Pixbo och det finska landslaget.

– I mina ögon har vi seriens bästa backbesättning och Laura är en viktig pusselbit i den uppställningen. Med hennes fart, intensitet och finsk sisu är hon en spelare du hatar att möta, men älskar att ha i det egna laget. Det känns väldigt bra att Laura förlänger kommande säsonger, säger Pixbos nya huvudtränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Laura Manninen som gjorde 3 mål och 5 assist från sin backplats kommenterar förlängningen:

– Jag skriver på för att jag vill fortsätta jobba hårt med det här laget. Jag mår och trivs bra i Göteborg och Pixbo Wallenstam. Vi var ju nära i år igen att göra det som ingen trodde och det gör mig extra taggad att fortsätta i Pixbo. Vi är alla målinriktade och framför allt så är vi ett gäng som har väldigt roligt tillsammans. Oavsett vilken roll man har i laget så peppar vi varandra sjukt mycket och det ger så mycket energi på plan, säger Manninen.

Manninen som även är tongivande i det finska landslaget känner att hon utvecklats mycket sen flytten till Pixbo och Sverige 2014.

– Tycker att jag har utvecklats mycket sen jag flyttade hit från Finland. Här har man alla möjligheter att utveckla sig. Efter första året var jag ganska nära att flytta hem igen men är glad att jag inte gjorde det. Är inte riktigt den personen som ger upp om det går dåligt. Ville visa att jag verkligen kan spela i SSL och ville kunna ge allt för laget. Under det senaste året har jag visat ännu mer mina starka sidor på plan: använda snabbheten och vara tuff att möta i sarghörnet. Tror absolut att det bästa för mig just nu är att vara kvar i Sverige och i Pixbo.

Laura ser fram mot två nya säsongen i klubben och har höga förväntningar.

– Vi ska fortsätta göra det vi har gjort bra hittills men ha mer fokus på individuell träning och utveckling. Jag har höga förväntningar så klart eftersom jag vet vad vi kan och hur mycket potential vi har att gå hela vägen med det här laget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar