Foto: Per Wiklund
Landslag

Mikael Hill kommenterar truppen till World Games

12 utespelare och 2 målvakter är uttagna till The World Games. Här kommenterar förbundskapten Mikael Hill varje spelare.

Svenska truppen till The World Games är uttagen. 12 spelare och 2 målvakter ska i gruppspelet möta USA och Schweiz. Förutom matcher kommer landslaget även genomföra träningar och teoripass.

– Vi har tre innebandyträningar på plats i Polen och en hel del teoripass. Det blir mycket samtal med spelarna inför mästerskapet så att de är väl förberedda när vi väl kommer dit, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Hill som även kommenterar de 12 utespelare och 2 målvakter som tagits ut från den 21 spelare stora bruttotruppen.

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
– Det är en spelare som har visat på klubblagsnivå att han tar klivet upp i de stora matcherna. Han hade ett fantastiskt 2016 med SM- och Champions Cup-guld. Viktor gjorde bra ifrån sig i Euro Floorball Tour i Växjö i höstas. Det ska bli spännande att se honom i internationell miljö igen.

Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
– Han gav ett bra intryck i student-VM förra sommaren och gjorde otroligt bra ifrån sig i Euro Floorball Tour i april mot Tjeckien. Han är redan färdig för stora uppgifter, spelar väldigt moget och är en fantastisk slagspelare.

Tobias Gustafsson, Linköping IBK
– Han har vuxit ut till en världsback. En av VM-finalens allra bästa spelare och gjorde en enormt bra insats i Euro Floorball Tour i april.

Robin Nilsberth, Storvreta IBK
– Det är en av de stora ledarna i landslaget. Han kan landslaget perfekt. Spelet, gruppen, allt. Han är jätteviktig för oss.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
– Han är truppens äldsta spelare, som personifierar ett modernt backspel främst av alla. Han är en väldigt bra ledartyp.

Emil Johansson, IBF Falun
– Emil är en yngre variant av Mattias Samuelsson. Han kandiderar om titeln världens bästa spelare. Otroligt bra i båda ändarna av banan och har en enorm vinnarskalle.

Rasmus Enström, IBF Falun
– Han är lagkapten i Falun och leder genom sitt spel. Inte den som hörs och syns mest, men gör alltid jobbet för laget. En gudabenådad bolltalang som har utvecklats till en perfekt framspelare.

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
– I dagsläget är han den största profilen innebandyn har på herrsidan. Han har spetsegenskaper i offensiven och det är svårt att begripa hur skicklig han är på att hitta tid och ytor för sitt skott. Han är en världsklassavslutare, men är också bra allround.

Johannes Larsson, IBF Falun
– Johannes fick sitt genombrott i landslaget, tycker jag. Han var väldigt bra i Falun innan, men först när han kom med i landslaget förstod folk hur bra han är. Han var vänsterback, högerback, högerforward och vänsterforward i Euro Floorball Tour i april. Han behärskar alla positioner och gör det fantastiskt bra.

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
– Han har varit med i den absoluta eliten i många år och har fortfarande många år kvar. Jag blev jätteimponerad på Euro Floorball Tour i april, men inte gällande offensiven. Utan jobbet han gjorde defensivt utan boll. Han är användarbar över hela banan.

Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
– Lagets kapten. En motor i vilken femma som helst. Han leder genom exempel och är en fantastisk framspelare.

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
– Han har varit Mullsjös viktigaste spelare i ett par säsonger där han driver deras anfallsspel från bak i planen. Han fick sitt stora genombrott i landslaget när vi var iväg på Euro Floorball Tour i april. Där gjorde han två kanonmatcher mot Tjeckien och Finland.

Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
– Det är en riktig kameleont. Han är lika bra på backen som forward. Han är avig och svårläst överallt. Ett jättebra skott och lika bra som framspelare. Han gör ofta väldigt bra ifrån i sig landslaget.

Jonas Svahn, IBK Dalen
– Jonas fick ta ett stort ansvar i Euro Floorball Tour där han spelade med ganska oerfarna spelare. Det gjorde han med glans. Han är en oerhört bra kontringsspelare där han på egen hand kan dra igenom ett försvar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar