Pixbo Wallenstam IBK

Wetterström skriver nytt kontrakt med Pixbo: ”En av föreningens största talanger”

Amanda Wetterström som flyttades upp i Pixbos SSL-lag i vintras har skrivit på ett nytt kontrakt på två år.

Pixbo Wallenstam förlänger med U19 landslagsspelaren Amanda Wetterström.

Amanda Wetterström som är fostrad i Pixbo Wallenstam gjorde den gångna säsongen 9 mål och 7 assist i Pixbo Allsvenska lag.

– Jag har blivit kontaktad av flera andra intressanta klubbar utöver Pixbo, men vad som till slut avgjorde för mig var nog styrkan i Pixbos försäsong då jag anser att en bra fysik är a och o för mig inom innebandyn. Sedan fanns det andra faktorer som spelade in såsom avståndet till hallen och att jag ser en oerhört stor utvecklingspotential i Pixbo, säger Wetterström i ett pressmeddelande och blickar fram mot nästa säsong:

– Min största utmaning, ser jag som ganska självklar, att nypa en startplats i truppen. Något som kommer krävas mycket slit med tanke på vilka fantastiskt bra spelare som finns i truppen i dagsläget. Jag tränade i SSLs träningsgrupp förra säsongen och vet vad alla går för och vad laget tillsammans kan åstadkomma.

Nya tränaren Per Tjusberg ser fram mot att jobba med Amanda

– Amanda är en av föreningens största talanger och det ska bli väldigt roligt att arbeta med henne de kommande åren. Hennes bollbehandling och spelskicklighet håller redan hög SSL-klass och hon klarar av såväl back- som mittfältspositionerna. För Amanda gäller det att komma in i SSL-tempot ordentligt, då kommer hon att lyfta till nya höjder, säger Tjusberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar