Foto: Idrottsfoto
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo flyttar upp Tom Carlsson

Pixbo Wallenstam flyttar upp Tom Carlsson till SSL-laget. Carlsson som redan den gångna säsongen fick känna på spel i SSL.

Tom Carlsson, 19, som de senaste tre åren spelat med Pixbo Wallenstams Akademilag i division 1 har skrivit på för spel med klubbens SSL-lag de kommande två säsongerna.

– Tom är en ung spännande spelare som är väldigt seriös med sin innebandy. Han har redan fått känna på spel i högsta ligan och jag kommer att testa Tom på topp till att börja med. Jag hoppas Tom går in och är respektlös och bara kör. Kul att Tom vill satsa med oss i Pixbo Wallenstam och det ska bli spännande att få jobba med honom, säger tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

Carlsson med Lindås Waves som moderklubb debuterade i SSL den gångna säsongen med totalt 15 registrerade matcher tycker det är stor skillnad på att spela i division 1 och i Svenska Superligan:

– Självklart är farten en stor skillnad men kvaliteten i allting är högre, säger Carlsson och fortsätter:

– Jag fick känna på spel i SSL nu under våren och kände ändå att jag kom in ganska fort i tempot så när jag fick fortsatt förtroende så var det en självklarhet att satsa vidare. Nu pågår försäsongen och med en bra försäsong i kroppen hoppas jag kunna bidra ytterligare till laget.

I division gjorde Carlsson den gångna säsongen 16 mål och 9 assist.

– Jag kommer framförallt att försöka bidra med mycket fart i spelet men även hel del kreativitet. Jag tror också det är viktigt att ha roligt både på och utanför planen så det är också något jag ska försöka bidra med. Själv behöver jag främst bättra på min fysik så att det blir lättare att hänga med i det tuffa spelet. Jag vill också fortsätta utveckla min spelförståelse och mitt skott så att jag blir ett farligare hot i anfallsspelet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar