Foto: Idrottsfoto
Pixbo Wallenstam IBK

Rutinerad spelare från Warberg till Pixbo

Forwarden Malin Pettersson byter från Warberg till Pixbo. - Väldigt kul att få möjligheten att fortsätta min innebandykarriär här, säger Pettersson.

28-åriga Malin Pettersson som förra säsongen gjorde 6 mål och 11 assist i Warbergs debutsäsong i SSL byter från Warberg till Pixbo Wallenstam.

– Det är väldigt roligt att Malin väljer att vända mot Göteborg igen. I henne får vi framförallt en större spelskicklighet, mångsidighet och rutin i truppen. Hon har varit en pålitlig poängmakare under flera säsonger och kommer att bidra med en hel del produktion hos oss, säger Pixbos tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Pettersson med Surte IS som moderklubb blir ett rutinerat tillskott till Pixbo.  De senaste två säsongerna har hon varit med Warberg IC’s resa upp till SSL. Nu fortsätter hon i SSL med ny klubbadress i Pixbo.

– Pixbo har man ju följt sedan man började spela i princip, på ett eller annat sätt och både dam och herr, så väldigt kul att få möjligheten att fortsätta min innebandykarriär här. Känns både utmanande och utvecklande med så duktiga spelare och tränare, sen att det är på hemmaplan kan ha en viss bidragande orsak också, säger Pettersson och utvecklar

– Jag har blivit bra bemött från första stund. Känns som ett härligt, energifyllt och seriöst gäng som satsar högt och vill framåt, både spelarna och ledarna. Utmaningarna är såklart att komma in i laget och spelet så snabbt som möjligt och vara med och bidra med mitt och bli ännu bättre, ska bli riktigt roligt. Förväntningarna på laget är svårare att säga nu men hoppas såklart att laget vill att jag ska komma in i det hela lika fort som jag vill det.

Ett välkommet tillskott till ett ungt Pixbo.

– Pixbo Wallenstam har ett ungt damlag i SSL, där vi lyft upp flera spelare från vår spelarakademi. Vår ambition är att ha en bra mix av rutinerade spelare och unga talanger. Med Malin får vi in värdefull rutin, säger sportchefen Kalevi Pessi.

För Warbergs del innebär visste man om att Pettersson eventuellt ville byta klubb.

– Malin och jag har haft en bra dialog under våren där hon har varit tydlig mot mig hur hon tänker. Framförallt kände Malin efter förra säsongen att pendlingen till och från Göteborg med ett heltidsjobb slet mycket på henne. Nu kan hon fortsätta sin elitsatsning och kombinera det med sitt jobb på ett annat sätt än vad hon kan hos oss. Jag vill tacka henne för de två säsonger hon har varit här. Hon har gjort positivt avtryck både som person och spelare, och önskar henne lycka till framöver, säger sportchef Andreas Wahman till Warbergs hemsida.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar