Foto: Per Wiklund
IKSU

Landslagsmålvakt på väg till IKSU

IKSU är på jakt efter en ny målvakt efter att Malin Marklund. Ny målvakt kan bli landslagsmålvakten Emelie Frisk från Täby.

Efter SM-guldet meddelade IKSUs målvakt Malin Marklund att hon slutar. Sedan dess har IKSUs letat efter ny målvakt. Nu kan Täbys landslagsmålvakt Emelie Frisk vara Marklunds ersättare i IKSUs mål.

– Jag kommunicerar med IKSU och Jocke (Sjöström, klubbchef), det stämmer, men inget är klart ännu. Det är lite praktiska saker som behöver lösas, säger Frisk till Västerbottens-kuriren.se.

Landslagsmålvakten Emelie Frisk har spelat i Täby i två säsongen. Nu kan en flytt till Umeå och IKSU vara nästa adress.

– Hon har varit en av två målvakter som landslaget valt att satsa på en längre tid. Jag tycker att ”Mackan” (Malin Marklund) skulle varit med där också, men annars är de de två det handlar om, det är de två som är bäst, säger IKSUs sportchef Jocke Sjöström och fortsätter:

– Vi för en dialog med henne, hon har grymt bra skalle och skulle passa klockrent in i vår mentalitet. Vi ser samtidigt över hela målvaktssidan och kommer hon blir det en ettårig-lösning. Det skulle ge våra ambitiösa målvakter som siktar uppåt tid att positionera sig under tiden hon är här. Förhoppningsvis kan hon lyfta dem med sin erfarenhet och sitt sätt att vara.

I december väntar VM för Frisk där hon hoppas vara uttagen.

– Det kommer ett VM här i höst och jag har länge haft som mål att satsa mot det. IKSU är en fantastisk bra klubb och jag har fått ett erbjudande om att komma och spela med dem. Jag hoppas att det löser sig, säger Frisk.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar