Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Ahlroth lämnar Växjö – Här är nya klubben

Forwarden Valdemar Ahlroth lämna Växjö Vipers. Enligt uppgifter för spel i Storvreta. Något som Växjö Vipers sportchef bekräftar till Smålandsposten.

Valdemar Ahlroth har bestämt sig vart han spelar nästa säsong. Enligt uppgifter till ibnytt.se lämnar den 22-åriga forwarden SM-silvermedaljörerna Växjö Vipers för spel i Storvreta vilket Expressen var först ut att rapportera om.

När ibnytt.se pratade kort med Ahlroth under torsdagen ville han inte säga mer än:

– Jag har bestämt mig, men jag vill berätta för laget först, sa Ahlroth då.

Nu bekräftas uppgifterna om att det är Storvreta som blir nästa klubb av Växjös sportchef Johan Schönbeck som även berättar att Ahlroth pratade med laget under torsdagen.

– Han var nere och berättade för laget i går att han ska spela i Storvreta, säger Johan Schönbeck till Smålandsposten.

ibnytt.se har sökt både Ahlroth och Storvretas Sportchef Kim Knudsen för att bekräfta övergången utan framgång. Men om inget oväntat händer så spelar alltså Ahlroth nästa säsong i Storvreta. Även Falun har försökt få Ahlroths signatur.

Ahlroth som kom till Växjö till säsongen 2013/14 gjorde den gångna säsongen totalt 30 mål och 27 assist i serie och slutspel. Nu väntar istället spel i Storvreta som sedan tidigare värvar landslagsbacken Tobias Gustafsson och även Filip Stenmark. Dessutom har lagets stora stjärna Alexander Rudd skrivit på nytt kontrakt.

*IBnytt.se har sökt Valdemar Ahlroth och Kim Knudsen för en kommentar. 

*Texten uppdateras

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar