Jesper Falk och Fredrik Larsson Foto: Pixbo Wallenstam
Pixbo Wallenstam IBK

Två nya assisterande tränare i Pixbo

Pixbos damlags nya tränare Per Tjusberg får två nya assisterande tränare vid sin sida då Fredrik Larsson och Jesper Falk tidigare IBK Göteborg ansluter.

Pixbo Wallenstams damlag har gjort klart med två nya assisterande tränare. Fredrik Larsson och Jesper Falk tidigare tränare för IBK Göteborgs damlag ansluter till huvudtränare Per Tjusbergs ledarstab.

– För mig handlar val av nya uppdrag om tre saker; att det är en ny utmaning, att tränarstaben är vald på rätt sätt och att stödet från organisationen är stark. Allt detta kunde Pixbo stå för. Senast jag var i Pixbo var jag väldigt ung som tränare och har sedan dess skaffat mig erfarenhet som handlar väldigt mycket om att få ut max av ett lags förmågor och skapa en vana att vinna matcher, detta tar jag med mig in i uppdraget, säger Fredrik Larsson i ett pressmeddelande och kommentera det Pixbo han nu ska träna:

– Jag ser ett väldigt starkt kollektiv, med äkta lagsammanhållning och otrolig bredd, men jag ser också att det finns mycket mer att få ut. Här handlar det om att använda fler verktyg för att ligga steget för alla motstånd i matcherna. Vi kommer utan tvekan vara med och slåss om guldet i år eftersom varje match gäller mer än tre poäng. Pixbo Wallenstam mot världen kunde inte vara mer talande, säger Larsson.

Larsson har tidigare varit inom Pixbos organisation som assisterande tränare till Joacim Bernvid. För Jesper Falk är det första uppdraget i Pixbo.

– Det var mycket som talade för Pixbo, framförallt en spännande utmaning att få tävla på högsta nivån i Sverige. Pixbo är en stark organisation med vinnarkultur och en professionalitet som imponerar på mig. Samtidigt ”klaffade” mycket i övrigt och det berömda livspusslet gick ihop, då var det inte mycket att tveka på, säger Jesper Falk och berättar vad han vill bidra med:

– Jag kommer att kliva in med nya idéer och lösningar på problem främst på det taktiska planet. Det känns inspirerande att få komma in med små justeringar och optimeringar i ett redan välfungerande försvarsspel för att generera mer offensiv. Årets upplaga av ledarstaben är en kunskapsbank, tillsammans med en stark spelartrupp och ett tryggt grundspel passar det mig perfekt att få jobba med detaljer och nya infallsvinklar.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar