Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Landslagsmålvakten fortsätter i Pixbo

Pixbo landslagsmålvakt Sara Hjorting har skrivit nytt kontrakt.

Landslagsmålvakten tillika årets målvakt 2017 Sara Hjorting fortsätter i Pixbo Wallenstam. Hjortin har skrivit på ett nytt kontrakt på ett år med klubben.

– Det är svårt att tänka sig ett mer positivt besked; världens bästa målvakt förlänger med oss. Sara har visat att hon är som bäst när det gäller som mest. Hon är vinnarskallarnas vinnarskalle, en ledarfigur och ett föredöme på alla plan, säger Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Hjorting kom till Pixbo säsongen 2011/12 och går nu in på sin sjunde säsong.

– Jag trivs väldigt bra i laget och i föreningen så därför var valet inte så svårt att skriva på för ytterligare ett år. Jag är en person som aldrig vill göra något halvhjärtat och har alltid haft högt uppsatta mål och höga krav på mig själv. För mig innebär det att se till att vara så bra förberedd som möjligt för att kunna prestera så bra som möjligt. Det handlar om allt från fysisk status, de mentala förberedelserna till att äta och sova bra. Pixbo har genom åren hjälpt mig att bli denna typ av spelare tack vare rätt förutsättningar, säger Sara Hjorting.

Pixbo åkte den här säsongen ut i semifinalen mot svenska mästarna IKSU. Nästa säsong vill Hjorting gå längre och ha plats i truppen till VM som spelas i december.

– Det ser väldigt spännande ut inför nästa år. Vi ser ut att få behålla nästan hela laget och även krydda med några spelare. Vi gjorde en bra säsong och ett väldigt bra slutspel förra året men tog oss tyvärr inte hela vägen. Däremot så fick vi verkligen se detta lagets potential i slutspelet och det är just det vi skall fortsätta bygga på. Vi är ett jämt lag med fantastiska spelare på alla positioner som jag tror bara kommer bli bättre och bättre under säsongen. Personligen är målet att fortsätta hålla en hög nivå, ta en plats i VM-truppen och att vi med Pixbo går ännu lite längre nästa säsong.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar