Foto: FHIB
Allsvenskan

Poängstarka Fredrik Hjalmarsson till Fagerhult Habo

Fagerhult Habo värvar poängstarka Fredrik Hjalmarsson.

Fagerhult Habo i Allsvenskan Södra fortsätter att förstärka truppen med nya spelare. Nästa person att värvas är poängstarka forwarden Fredrik Hjalmarsson. För 29-åriga Hjalmarsson blir det första gången han testar på spel i Allsvenskan.

– Jag har aldrig huserat högre än division 1 bortsett från en utlandssejour i norska elitserien för några år sedan. Barnarps IF har jag spelat 6-7 säsonger i och föreningen känner jag fortfarande stort hjärta för. Det jag känner såhär i slutspurten av karriären är att man ångrar att man aldrig tog chansen att spela högre upp utan tackade nej. Nu fick jag möjlighet att skriva om det sista kapitlet och valde därför att tacka ja denna gången, säger Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Det är en poängstark spelare som förstärker Fagerhult Habo. Säsongen 2015/16 gjorde Hjalmarsson 31 mål och 12 assist i division 1. Säsongen innan det gjordes 43 mål och 26 assist i division 2.

– Mina styrkor på planen ligger såklart i det offensiva spelet samt powerplay men med åren har man blivit lite mer pådrivare och ledare än förr.

Fagerhult Habos assisterande tränare Viktor Andersson kommenterar nyförvärvet:

– Det vi har letat efter sista tiden är spelare som kan passa bra in i vår grupp, som har någon form av spetskvalitet att tillföra och som inte tidigare fått chansen i en högre divison och känner en hunger för att lyckas. Efter att ha scoutat Fredrik väl tycker vi att han faller väl in på dessa kvalifikationer. Vår sportchef Andreas Linderum hade dessutom bra koll på Fredriks innebandykunnande sedan innan så detta ska bli riktigt spännande att se vad det kan leda till. säger Fagerhults assisterande tränare Viktor Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar