Foto: IBF Falun
IBF Falun

KLART: Här spelar Adam Dahlqvist nästa säsong

Adam Dahlqvist som tidigare presenterades som nyförvärv till Warberg väljer istället spel i svenska mästarna Falun.

18-åriga Adam Dahlqvist som presenterades som nyförvärv för Warberg i april kunde då inte skriva kontrakt med Warberg då Dahlqvist fortfarande gick på NIU-gymnasie vilket innebär att spelare inte får skriva kontrakt innan juni månad. Utan skriftligt avtal med Warberg fördes även diskussioner med svenska mästarna Falun. Ett Falun som Dahlqvist nu skrivit kontrakt med.

Dahlqvist ansluter till Falun från Lindås IBK där han under två säsonger spelat i Allsvenskan Södra. Den 18-åriga centern som har Mölndal IBF som moderklubb beskriver Faluns som: ”En ”drömklubb” för sin fortsatta utveckling”, enligt ett pressmeddelande från Falun.

Faluns sportchef Patrik Bäck kommenterar även värvningen av Dahlqvist:

”IBF Falun är väldigt glad att en av Sveriges absolut största talanger väljer IBF Falun för sin fortsatta utveckling. Adam är en spelare med exceptionellt spelsinne som vi hoppas få stor nytta av under många år framöver. Den senaste säsongen producerade Adam 65 poäng på 35 spelade matcher i Allsvenskan och Juniorallsvenskan.

Vi vill passa på att tacka Mölndal och Lindås för samarbetet i samband med övergången och vi hälsar Adam varmt välkommen till IBF Falun” kommenterar Faluns sportchef Patrick Bäck. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar