Foto: umeacity.se
Allsvenskan

SSL-meriterad forward till Umeå City

Umeå City värvar forwarden Christoffer Johansson som förra säsongen var spelade med Storvreta i SSL på dubbellicens från Sandviken.

Christoffer Johansson gjorde 19 mål och 12 assist för Sandviken på 15 matcher förra säsongen. Dessutom fick han chansen till spel i SSL genom en dubbellicens med Storvreta. I SSL blev det 1 mål och 1 assist på 14 seriematcher och 10 slutspelsmatcher. Nästa säsong väntar spel i Allsvenskan Norra med Umeå City.

– Säsongen 2015/16 öste han in poäng för sitt Sandviken med hela 59 poäng. Säsongen som gick blev det 31 poäng innan han värvades till Vreta, säger Umeå Citys sportchef Daniel ”Dille” Jernberg till umeacity.se och fortsätter:

– I ärlighetens tecken blev det inte så många poäng för Christoffer hos Storvreta men jag vet att han startade i åttio procent av matcherna och bara det är en merit med deras konkurrens.

Johansson själv kommenterar flytten till Umeå.

– Det känns verkligen att jag valt rätt lag att komma till. Hoppas att jag kan bidra med min kvickhet och dels själv vara i rätt position för att göra poäng men även självklart kunna bidra med bra och avgörande passningar, säger Johansson som varit positivt överraskad av nya klubben:

– Det slog mig att många av Umeå Citys spelare var relativt unga  men hade så mycket boll och spel i sig. En stor glädje och energi är också några av mina spontana intryck.

Kontraktet är skrivet på två år.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar