Pixbo Wallenstam IBK

Finsk stjärna till Pixbo: ”En av världens bästa forwards”

Pixbo Wallenstam värvar finska stjärnan Alisa Pöllänen från Classic Tampere.

Den nyblivna finska mästarinnan Alisa Pöllänen värvas till Pixbos Wallenstam. Pöllänen som spelade i finska Classic förra säsongen, blir det andra nyförvärvet till Pixbo Wallenstam.

– Det känns otroligt spännande att få arbeta med en spelare av Alisas kaliber. Jag har följt henne i finska landslaget de senaste åren och det är en spelare som har verktygen att bli en världsklasspelare. Med sin teknik, kreativitet och målkänsla kommer hon att ge oss nya dimensioner i vårt anfallsspel, kommenterar Pixbos tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Alis Pöllanen är född 1994 är tongivande spelare i det finska landslaget. I senaste VM 2015 utsågs hon i All star team och vid U19-VM 2012 var hon med och tog guld.

– Pixbo Wallenstam verkar vara en väldigt professionell klubb och jag uppskattar hur väl de tar hand om spelare och hur väl organisationen fungerar. Damlaget är ruskigt bra, med så många duktiga spelare. En sak jag fäste mig vid var allas inställning och hur mycket alla vill lyckas, säger Pöllanen och utvecklar:

– För min egen del så blir allting nytt, så jag försöker vara så ”open-minded” som möjligt. Men samtidigt vill jag också vinna det där guldet, jag kommer in med nytt blod och tar med mig min finska sisu. Jag vill visa hur mycket jag vill vinna och är beredd att kämpa för att bli en bättre spelare för varje dag. Några dåliga finska vitsar skall väl jag också hinna med.

Det är en glad sportchef i Pixbo som kommenterar värvningen av den finska stjärnan.

– Vi är otroligt glada över att Alisa Pöllänen väljer Pixbo Wallenstam när hon nu bestämt sig för att spela i SSL, säger sportchef Kalevi Pessi. Vi har följt Alisa under flera år och sett hur hon har utvecklats från ung talang till en av världens bästa forwards. Med Alisa i laget spetsar vi till vårt anfall ytterligare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar