2015 ledde Pontus Sjöberg som lagkapten det svenska U19-landslaget till seger i Finnkampen Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Höllviken värvar ung back med U19-landslagsmeriter

20-åriga Pontus Sjöberg med meriter från U19-landslaget lämnar Åstorp/Kvidinge för Höllviken.

Backen Pontus Sjöberg som den gångna säsongen var med och spelade upp Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan värvar till Höllviken.

– Att ta steget till Höllviken kändes väldigt bra. Känner att jag vill testa på SSL. Få nya utmaningar & att utvecklas som spelare. Ska bli skoj att spela för Höllviken, säger Sjöberg till Höllvikens hemsida. 

Höllvikens tränare Vidar Jonsson har följ Sjöberg under en längre tid.

– Pontus har jag haft förmånen att följa sedan han var med i Skånelaget första gången som 15-åring och hela hans resa ända till U19-landslaget. Pontus kommer med sin energi, beslutsamhet och offensiva raider visa upp spännande kvalitéer för våra supportrar. Det känns återigen väldigt roligt att en talangfull spelare vill fortsätta sin utveckling under våra vingar och vara en del i vårt utvecklingsprogram, säger Jonsson.

3 mål och 7 assist blev det för Sjöberg när Åstorp/Kvidinge tog steget upp från division 1 till Allsvenskan. Styrkorna finns framförallt i det fysiska spelet.

– Är en fysisk back, tvekar inte att smälla motståndarna. Bra blick för spelet. Är inte speciellt den tekniska spelaren, men det ska förbättras, säger Sjöberg och utvecklar tankarna om steget till SSL:

– Tankarna är positiva. Det är klart man har nervositeten i sig. Ett stort steg såklart. Det är en tuff liga. Jag kommer träna hårt & ha  viljan med mig, så ska det lösa sig kanon. Ska även bli jättekul att få samarbeta med sina nya lagkamrater.
Sjöberg har fem U19-landskamper på meritlistan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar