Linköping IBK

Back är Linköpings första nyförvärv

Linköping har gjort klart med säsongens första nyförvärv. Det är 21-åriga Frida Lundberg som värvas från IKSU Ungdom.

Det har varit tyst från Linköping gällande lagets spelaretrupp sedan serien tog slog och Linköping slutade på 10:e plats, 3 poäng och 31 mål från Malmö på slutspelsplats. Nu har klubben gjort klart med det första nyförvärvet då Frida Lundberg värvas från IKSU Ungdom.

– Vi har hållit ögonen på Frida ett tag, och fört en dialog med henne under våren för att få ner henne till Linköping. Hon är precis en sådan spelare vi vill få in, med ett stort driv för att utvecklas. Frida är en spelskicklig back som också kan bidra offensivt, vi tror hon kan bli en viktig kugge i lagbygget under flera år framåt, säger sportchef Linnea Edstrand.

Lundberg gjorde förra säsongen 2 mål och 6 assist i Allsvenskan från sin backplats.

– Det känns väldigt spännande och roligt att komma till Linköping, fick en bra känsla av staden direkt och även av laget och organisationen kring laget den lilla stund jag var där och hälsade på. Känns självklart lite läskigt att lämna Umeå som är en trygghet men samtidigt väldigt utvecklande, säger Lundberg och utvecklar:

– Tror detta är en riktigt bra möjlighet för min personliga utveckling både som spelare och människa. Planen framöver är för tillfället att jobba och träna vidare i Umeå tills de är dags för flytten som ännu inte är bestämd. Siktet är inställt på att senast vara på plats när laget går in i hall i början på augusti.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar