Foto: Per Wiklund/Eva Ohlström
IK Sirius IBK

FBC Uppsala blir Sirius

I måndags presenterade IK Sirius IBK och FBC Uppsala förändringen som innebär att FBC Uppsala går in i Sirius organisation.

Som vi på ibnytt.se tidigare har skrivit om så har det varit på förslag att Uppsalaklubben FBC Uppsala ska gå samman och in i IK Sirius organisation. I måndags presenterades det på en presskonferens.

– Väldigt glädjande har vi nått beslut att gå ihop i de två föreningarna. Samtalen har intensifierats under våren och det har varit ganska många samtal och mycket arbete för att få ihop det och skapa den tydlighet och klarhet som vi vill för att det ska kännas bra och att vi ska vara överrens om vart vi är på väg, säger Sirius Innebandys ordförande Peter Tornberg under presskonferensen.

Att klubbarnas slås ihop har sin bakgrund i gemensamma drivkrafter.

– I erfarenheten ligger det att det inte är helt lätt att själv bedriva och vidareutveckla en hållbar och framgångsrik verksamhet. Därför tycker jag att det är jättekul och spännande med de här diskussionerna och samtalet som varit med Sirius i ett par år nu som tillslut har blivit ett samgående, säger FBC Uppsalas ordförande Hannes Morger och utvecklar

– Jag och vi i FBC Uppsala ser fram emot att tillhöra det här starka varumärket som Sirius är och ser fram emot att fortsätta utveckla oss att vara ledande både i Uppland och Sverige på ett ansvarsfullt sätt, säger Morger.

Ur Sirius perspektiv har klubben resonerat kring en ökad satsning på damsidan.

– Vi har historiskt varit mer av en pojk- och herrförening där vi varit starka, framförallt tydliggjort genom vårat SSL-lag herrlag. Vi har sedan några år haft ett damlag som klättrat genom seriesystemet. men vi har traditionellt varit mer av en pojk och herrförening. Det har inte speglat våran ambition utan vi har strävat utefter att vara en pojk, flick, dam- och herrförening, säger Peter Tornberg och utvecklar:

– De diskussionerna vi haft med med FBC så känns det väldigt självklart med våra ambitioner att skapa en verksamhet från minska småtjejerna till en elitverksamhet. Vi vill helt enkelt skapa bästa förutsättningar för tjejer och killar att utvecklas och bli elitspelare i vår förening.

Samgåendet gäller FBC Uppsalas SSL-lag och damjuniorlag. Ungdomsverksamheten kommer fortsätta i den förening som heter FBC Uppsala Ungdom. SSL-laget kommer att heta Sirius. Formellt så kommer det vara två föreningar men kommer bedrivas under Sirius Innebandy.

– Jag ett Siriushjärta i mig då jag spelat både innebandy i Sirius förut och vanlig isbandy i Sirius.  Sirius är en bra förening och det känns som vi kan ta nästa steg i vår satsning, säger landslagsspelaren Klara Molin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Leif Jirebeck
Örebro Innebandy

Ny tränare i Örebro Innebandy

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy har till slut gjort klart med vem som kommer träna laget den kommande säsongen.

Efter att Örebro Innebandy kvalade upp till SSL stod det klart att succétränaren Marko Juuska som tog över laget i januari inte skulle fortsätta. Sedan dess har jakten på en ny tränare för SSL-nykomlingen varit intensiv utan resultat tills idag onsdag då Örebro på en presskonferens presenterade Gabriel Brandberg till ny tränare.

– Det är SSL. Det känns oerhört intressant och det ska bli jätte jätteroligt. Vi är lite i sista laget. Men det är i in i hetluften direkt, säger Brandberg under presskonferens vilket utvecklas i ett pressmeddelande:

– Det känns som en spännande utmaning att ta nästa kliv och bli SSL-tränare, och vad det gäller valet av Örebro känns det som att cirkeln är sluten. Jag anser att i regionen Värmland, Närke och Västmanland finns det ett stort innebandyintresse och historiskt sett har denna region tidigare varit väldigt elittät och Närke är den enda av dessa tre som jag inte varit verksam i.

– Första året kommer vara riktigt tufft, det är det alltid för nykomlingar men vi ledare kommer att göra allt för att killarna ska vara då väl förberedda som möjligt, säger Brandberg. 

Erik Eskils från Örebro Innebandys sportgrupp kommenterar värvningen:

– Ja, detta tog lite tid längre tid än vad vi tänkt oss men denna gång ville vi hitta något riktigt bra för oss och det här känns väldigt spännande. Gabriel har flera års erfarenhet av båset och även den SSL-erfarenhet som vi önskade på ledarsidan. Sen det viktigaste av allt, personkemin mellan oss stämmer till 150 % och det känns oerhört bra.

– Nu när tränaren är på plats kan vi så sakteliga bygga klart truppen, vi har fortfarande några spelare som vi samtalar med, säger Eskils. 

35-åriga Gabriel Brandberg har tidigare tränat Tillberga, Västerås IB och varit verksam i både Division 1 och Allsvenskan som tränare. Brandberg har även som spelare representerat Västerås IB i Svenska Superligan.

Gabriel Brandberg Örebro Innebandy

Gabriel Brandberg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Christoffer Axelsson
Pixbo Wallenstam IBK

Ung talang förlänger med Pixbo Wallenstam

Pixbos unga talang Linnéa Wilhelmsson som debuterade i SSL förra säsongen har förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre år.

18-åriga backen Linnéa Wilhelmsson som kom till Pixbo Wallenstams Allsvenska lag inför förra säsongen flyttades snabbt upp i SSL-laget där hon spelade 18 matcher i grundserien och alla 7 matcher i slutspelet. Nu har Wilhelmsson skrivit nytt kontrakt med Pixbo.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt. I början var det lite nervöst och det är såklart stora skillnader som i bl.a. tempot, men tycker jag kom in i det ganska snabbt. Jag trivs jättebra i laget med både spelare och ledare och det finns väldigt bra förutsättningar som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling, säger Wilhelmsson i ett pressmeddelande.

Pixbos nye tränare Per Tjusberg har följt Linnéa ett par år och är imponerad över hennes utveckling.

– Jag har tränat Linnea på NIU och vet precis vilken talang hon är. Redan nu är hon en komplett back med spetsegenskaper i både offensiv och defensiv. Efter hennes raketresa under förra säsongen, från nykomling i Allsvenskan till startspelare i SSL, blir det spännande att se vad som är nästa steg i utvecklingen, säger Tjusberg.

Den förra säsongen blev det två assist från Wilhelmsson i SSL. I Pixbos allsvenska lag gjorde hon 6 mål och 11 assist. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

– Innan Linnéa kom till Pixbo Wallenstam har vi följt henne under flera år och sett hur hon stadigt utvecklats på alla plan i Lindome IBK, avslutar Pixbos damlags sportchef Kalevi Pessi.

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: IK Sirius IBK
IK Sirius IBK

Poängspelaren Johanna Hall till Sirius

Sirius fortsätter att förstärka laget och värvar forwarden Johanna Hall från Bele Barkarby.

Sirius (tidigare FBC Uppsala) har gjort klart med Johanna Hall som förra säsongen gjorde 43 poäng för Bele Barkarby i Allsvenskan.

– Johanna Hall är en spelare som jag önskat att få fortsätta arbeta vidare med vilket gör det extra roligt att hon väljer att fortsätta sin karriär tillsammans med oss i Sirius. Hall är en spelare med attityd som har utvecklat sitt spel otroligt mycket under det sista året. En vass avslutare som kommer att erbjuda oss både fart och mål, säger Sirius tränare Nicklas Jonsson till Sirius hemsida.

Hall som säsongen 2013/14 spelade i SSL med Huddinge beskriver sig själv som spelare:

– En snabb forward som ofta hämtar boll i hörn/ficka och som fightas framför mål, säger Hall till Sirius hemsida.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Isak Julkunen återvänder till Pixbo

Isak Julkunen återvänder till moderklubben Pixbo Wallenstam.

Isak Julkonen återvänder till Pixbo Wallenstam efter ett år i allsvenska Lindås.

– Isak duktig på att ta snabba beslut på plan då han har ett väldigt bra spelsinne, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Han är mogen i sitt spel trots sin låga ålder. Jag har velat ha in Isak i truppen ett tag nu, så det känns väldigt bra att det är klart.

Julkunen som förra säsongen gjorde 12 mål och 13 assist i allsvenskan kommenterar själv flytten tillbaka till Pixbo.

– Jag vill väldigt gärna testa att spela i högsta ligan igen så det här känns helt rätt, säger Julkunen och fortsätter:

– Jag tror och siktar alltid på guld. Men jag tror vi behöver bli bättre på att gå rakare på mål i våra anfall samt utnyttja de kontringar vi får. Men det tror jag absolut att vi löser.

Kalevi Pessi som är elitansvarig i Pixbos styrelsen kommenterar också nyförvärvet:

– Isak Julkunen är fostrad i Pixbo Wallenstam och var första spelaren från Göteborg som gick på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Efter ett år i Herrallsvenskan med Lindås Waves återgår han nu till sin moderförening. Det är vi väldigt glada för. Isak är för mig en Pixbo-kille och skall givetvis spela i Pixbo Wallenstam.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
SSL-Dam

Telge värvar back

Nykomlingen Telge SIBK värvar backen Cornelia Jansson.

Telge SIBK har gjort ytterligare ett nyförvärv. Det är backen Cornelia Jansson som värvas från Trosa Edanö IBK.

– Det ska bli riktigt roligt att spela i Telge denna säsong. Riktigt duktiga spelare och sköna brudar! Ska bli kul att få utvecklas med Telge under denna säsong! Är lite nervös över att prova på och spela i SSL, men med dessa tjejer tror jag att det ska gå riktigt bra, säger Cornelia Jansson till Telges hemsida.

Förra säsongen gjorde 19-åriga Jansson 14 poäng från sin backplats.

– Jag är väldigt glad att Cornelia väljer att ta steget till Telge och SSL kommande säsong. Cornelia har imponerat stort på mig under försäsongen med en härlig energi och entusiasm. Som spelartyp är hon väldigt fysisk och rejäl i närkampsspelet samt snabb och följsam i försvarsspelet, säger Telges tränare Niklas Hedstål och fortsätter:

– Jag är helt övertygad om att Cornelia kommer att bli en viktig spelare för oss redan i år och en attraktion i högsta serien, väl värd att följa framöver.

Tidigare har Telge även värvat Madeleine Rooslien från Falun, Erika Johansson från Dalen och Elvire Ekelund från RIG Umeå.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Nästa artikel