Andreas Lindström från säsongen 2015/16 då han tränade Gävle i SSL Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Succétränaren tillbaka för att ta upp Gävle till SSL

Andreas Lindström som ledde Gävle från divison 1 till SSL på två säsonger är tillbaka i klubben för att återigen ta steget upp till SSL.

Gävle gjorde stor succé för några år sedan då laget vann division 1 och trampade igenom allsvenskan upp till SSL säsongen 2015/16. Denna resa ledd av tränaren Andreas Lindström.

Väl i SSL hade Gävle det tufft och Lindström fick lämna laget efter drygt halva säsongen. Efter en säsong som tränare i Schweiz är Lindström nu tillbaka för att leda Gävle upp till SSL igen.

– Jag har haft kontakt med Gävle under året och varit tjänstledig från mitt jobb här. När vi diskuterade fanns det ingen tvekan från min sida och jag är glad att det löste sig. Jag har hela tiden haft en förhoppning om få återvända och inte känt mig färdig med det här laget, säger Lindström till Gefle Dagblad.

Gävle var nära att ta sig upp till SSL redan den gångna säsongen men föll i andra kvalomgången mot Örebro Innebandy efter ett straffavgörande. Målet och uppgiften för Lindström är tydlig. Samma resa upp till SSL ska göras igen.

– Det här laget förtjänar chansen att spela högre upp igen. Att förlora kvalet förra säsongen var ju förstås tufft, men jag tror att vi får nya möjligheter. En topp-fyra-placering, och ny kvalplats, räknar vi med. Det är truppen tillräckligt bra för.

Lindström vill också förstärka.

– Ett par spelare till kommer att trilla in. En back söker vi efter mest aktivt. Sen skulle vi behöva hitta ytterligare en målvakt till med tanke på att (Tobias) Steineck lämnade. Vi kommer att satsa på Felix Andersson, han har visat sig tillräckligt bra för att vara etta, men behöver också en sparringpartner.

Ett år som tränare i schweiziska Thun har gjort Lindström gott i rollen som tränare.

– Det var en väldigt lärorik tid med en annan, mer öppen och fartfylld, innebandy. Men kvalitén är ett par år bakom toppen i Sverige, säger Lindström och utvecklar hur han vill spela:

– Jag förespråkar fart och fläkt. Vi ska gå för att avgöra matcherna snabbt. Sen har jag fått med mig fler verktyg nu och känner mig inte låst till spelsätt, utan det kan modifieras efter vilka spelartyper som finns tillgängliga.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar