Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Isak Julkunen återvänder till Pixbo

Isak Julkunen återvänder till moderklubben Pixbo Wallenstam.

Isak Julkonen återvänder till Pixbo Wallenstam efter ett år i allsvenska Lindås.

– Isak duktig på att ta snabba beslut på plan då han har ett väldigt bra spelsinne, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Han är mogen i sitt spel trots sin låga ålder. Jag har velat ha in Isak i truppen ett tag nu, så det känns väldigt bra att det är klart.

Julkunen som förra säsongen gjorde 12 mål och 13 assist i allsvenskan kommenterar själv flytten tillbaka till Pixbo.

– Jag vill väldigt gärna testa att spela i högsta ligan igen så det här känns helt rätt, säger Julkunen och fortsätter:

– Jag tror och siktar alltid på guld. Men jag tror vi behöver bli bättre på att gå rakare på mål i våra anfall samt utnyttja de kontringar vi får. Men det tror jag absolut att vi löser.

Kalevi Pessi som är elitansvarig i Pixbos styrelsen kommenterar också nyförvärvet:

– Isak Julkunen är fostrad i Pixbo Wallenstam och var första spelaren från Göteborg som gick på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Efter ett år i Herrallsvenskan med Lindås Waves återgår han nu till sin moderförening. Det är vi väldigt glada för. Isak är för mig en Pixbo-kille och skall givetvis spela i Pixbo Wallenstam.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Allsvenskan

Allsvenska nykomlingen Östra förstärker

Allsvenska nykomlingen Östra SK värvar Ulrik Weidman från Sävsjö IBK.

Östra SK som är nykomlingar i Allsvenskan södra har gjort klart med Ulrik Weidman. Kontraktet är skrivet på två år.

– De verkar vara ett gott gäng som har kul ihop, till Östras hemsida.

Weidman lämnar division 1-laget Sävsjö där han förra säsongen gjorde 12 mål och 8 assist.

– Jag är ganska allround som spelare. Är man ute efter flärd och tunnlar så har inte jag varit den speltypen tidigare. Det hade varit roligt att vara den speltypen dock, så i en ny miljö kanske man kan hitta något, vem vet. Annars kan man förvänta sig en del fysiskt spel. Ska försöka att leva upp till det, kommenterar Weidman sin spelstil.

Valet att lämna Sävsjö för Allsvenskan och Östra förklarar Weidman:

– Man har ju mött Östra x antal gånger genom åren och de har alltid lirat en tilltalande innebandy, där man inte är rädda för att vara spelförande. De verkar vara ett gott gäng som har kul ihop. Jag känner ingen sedan tidigare, så det ska bli kul att lära känna de spelare som man tidigare bara stött på ute på banan.

Östras tränare Albin Källberg kommenterar nyförvärvet:

– Jag förväntar mig en väldigt smart spelare som framförallt kommer göra sina medspelare bättre. Han har ett fint spelsinne som kommer kunna göra stor nytta både offensivt och defensivt. Med tanke på att han har agerat lagkapten i sin tidigare klubb Sävsjö så hoppas jag att han kommer ta stor plats på plan men även i omklädningsrummet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Skoghalls IBK
Allsvenskan

Skoghall har gjort sitt nionde nyförvärv

Allsvenska nykomlingen Skoghall har värvat sin nionde spelare till den kommande säsongen. Senaste nyförvärvet är Daniel Ed, senast i Älvsjö AIK.

Skoghalls IBK som är tillbaka i Allsvenskan Södra har rustat truppen med nio nyförvärv. Flera av dem med koppling till Hagfors IBS vilket även det senaste nyförvärvet, Daniel Ed har. Ed som har Hagfors som moderklubb ansluter till Skoghall från divison 1-laget Älvsjö AIK IBF.

– Han blev sista pusselbiten in. Skulle det komma in något mer nu ska det vara ifall någon duktig spelare som går rätt in i laget – och som skött sommarträningen – plötsligt skulle flytta till Värmland, säger Alexander Hellqvist i Skoghalls sportklubb.

Daniel Ed gjorde förra säsongen 9 mål och 14 assist i Älvsjö AIK.

– Daniel är ett riktigt kraftpaket. Spelar med bra fart, har ett bra passningsspel och är framför allt väldigt svår att ta bollen ifrån. Dessutom är han användbar på alla positioner.

Tidigare har Ed även spelat med Tyresö Trollbäcken där han gjorde 7 matcher i SSL säsongen 2011/12. Ed blir Skoghalls nionde nyförvärv. De övriga 8 ser du nedan:

Skoghalls nio nyförvärv:
Elias Hallström, back, Hagfors IBS
David Eriksson, back, Duvbo IK
Marcus Pontusson, back, Hagfors IBS
Marcus Hedlund, forward, Hagfors IBS
Sebastian Green, forward, GS 86
Mattias Andreasson Hansen, forward, GS 86
Emil Johansson, forward, Hagfors IBS
Daniel Ed, forward, Älvsjö AIK
Mathias Vikström, forward, Skattkärrs IK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Per Wiklund
IKSU

KLART: Landslagsmålvakt till svenska mästarna

Det har sedan ett par månader varit klart att landslagsmålvakten Emelie Frisk inte skulle fortsätta i Täbys mål och att regerande svenska mästarna IKSU visade tidigt intresse för Frisk. Nu är övergången klar och bekräftad av IKSU.

Som vi skrev om i början av juni var landslagsmålvakten Emelie Frisk på väg att förstärka regerande svenska mästarna IKSU. En välkommen förstärkning för IKSU som efter SM-guldet tappat sin målvakt Malin Marklund som bestämt sig för att sluta. Under tisdagsmorgonen bekräftade även IKSU att det är Emelie Frisk som ersätter Marklund.

– Vi får in en världsspelare med en grym rutin och med ett driv att fortsätta utvecklas och bli bättre. Hon spetsar oss som lag och jag tror även att hon kommer höja våra unga målvakter, säger IKSU innebandys klubbchef Jocke Sjöström i ett pressmeddelande.

28-åriga Frisk med 47 A-landskamper har 2 VM-guld, 1 EC-guld och 1 SM-guld på meritlistan.

– Det känns jätteroligt att representera IKSU kommande säsong. Jag har fått ett varmt välkomnande ifrån klubben och även från tjejerna och ledare i laget. Truppen känns stark och jag hoppas kunna vara med och bidra till ytterligare ett guld, säger Frisk.

– Emelie är placeringssäker, bra i sidled och tät- en av världens absolut bästa, säger Jocke Sjöström.

Klubben har skrivit ett 1-årskontrakt med Emelie som till hösten kommer att vidareutbilda sig på Umeå Universitet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Eva Ohlström
IK Sirius IBK Dam

Sjätte spelaren från Bele Barkarby till Sirius

Sirius (f.d FBC Uppsala) fortsätter att förstärka laget med spelare från Bele Barkarby när laget värvar erfarna Linda Englund.

Caroline Ericsson, Emma Gustafsson, Virve Bjerkefeldt, Charlotte Bravo och Johanna Hall har följt med tränare Nicklas Jonsson från Bele Barkarby till Sirius (tidigare FBC Uppsala). Nu gör ytterligare en spelare samma övergång då erfarna och poängstarka Linda Englund värvas.

– Vi fick klartecken i dag (13/8) och det känns jättebra. Hon är top notch tekniskt och har handleder som få kan matcha, säger tränare Nicklas Jonsson till Uppsala-Nya Tidning.

Linda Englund gjorde förra säsongen 20 mål och 13 assist på 15 matcher för Bele Barkarby. Säsongen 2015/16 spelade hon i det Tyresö Trollbäcken som tog sig upp i SSL. Då gjordes 27 mål och 17 assist i serien.

– Hon är en poängspelare och besitter egenskaper som kommer kunna ge oss ett eget spel. Jag har haft henne i mitt lag tidigare och det gjorde hon då.

Enlund har även rutin från spel i SSL efter flera säsonger i Huddinge.

– Englund är en underhållande spelare som har mycket roliga saker för sig på planen, hon är till exempel extremt vass i volleyspelet. Hon är inte den snabbaste spelaren, hade hon varit snabbare är jag ganska säker på att hon spelat i landslaget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Linköping IBK

Mycket nytt i Linköping: ”Känns som deras öron blöder”

Andreas Harnesk som lämnade svenska mästarna IKSU har inlett bygget av ett delvis nytt Linköping både sätt till spelare och spelsätt. Tre träningsmatcher är spelade och processen med mycket ny information är igång.

Linköping har genomfört flera förändringar till årets säsong av herrarnas SSL. Bland spelarförlusterna återfinns bland andra svenska landslagspelaren Tobias Gustafsson och tjeckiska landslagsmannen Milan Tomasik. Flera nya spelare har tillkommit till laget som finske Johannes Jokinen och målvakten Jonas Gustavsson från Storvreta. Dessutom har förändringar skett i ledarstaben då årets tränare i SSL Dam säsongen 2016/17 Andreas Harnesk nu leder laget tillsammans med tidigare tränaren Johan Astbrant som mer har fått rollen som manager- och matchcoach. Flera förändringar i Linköping som även påbörjat en process av att spela ett nytt spel.

– Vi vill spela kreativt och underhållande, säger Harnesk.

Hittills har Linköping inlett försäsongen med två träningsmatcher mot allsvenska FBC Kalmarsund och i lördags spelade laget mot SSL-nykomlingen Jönköping. Matchen mot Jönköping som Linköping vann med 6-5 beskrevs av Harnesk efter matchen som ”nyttig”

– Det var en väldigt nyttig match för oss. Jönköping spelar bra innebandy då de spelar smart och kan säkert störa många lag i serien. Matchen blir nyttig då vi får möta ett lag som spelar väldigt likt vad många lag gör i serien. Vi kan testa vårt anfallspel som vi börjat träna mer på med framförallt spelvändningar. Det finns stunder vi gör det bra men också stunder vi inte alls gör det bra. Det vi gör bra ska vi analysera och göra mer av.

Det blev seger i matchen mot Jönköping där finske nyförvärvet Johannes Jokinen gjorde mål i powerplay vilket du kan se här. Det är också offensiva delar som Harnesk tar med i processen framåt.

– Vi har bitar i vår offensiv som är bra. Vi skapar bra tryck i tredje och gör saker som vi pratat om att vi ska göra. Där finns delar som vi gör instinktivt och det ska vi fortsätta med. Spelarna ska kunna vakna klockan 3 på natten och göra det också. Nu kommer det i tredje perioden i den här matchen efter att vi är förbannade i periodpausen, och då pratar jag mest om att spelarna var det. Vi har fortsatt mycket att jobba med framåt.

Mycket att jobba med för Harnesk i processen att göra laget redo för årets SSL-säsong. Nya direktiv och förändringar och här hyllar Harnesk sina spelare.

– Jag tycker att spelarna är fantastiska. Det är vinnarskallar rakt av med en jättebra inställning i att vilja lära sig. De får väldigt mycket information just nu och jag tror inte det är något annat lag på planeten än våra spelare som måste tänka så mycket som de gör just nu. Det är logiskt att det tar ett tag innan saker sitter i muskelminnet och instinkten. Innan det gör det blir det sämre för då måste man tänka mer. Det gör att vi blandar och ger ganska mycket just nu, förklarar Harnesk som känner att laget ligger bra till i processen:

– Även om det känns som deras öron blöder av all information så är spelarna väldigt bra på att ta till sig och vill bli bättre. Folk gillar att vi ska spela offensivt, vackert och kreativt med höga mål i laget. Än så länge är det över förväntan. Vårt spel är inte så bra, men våra prestationer, inställning och beteende är fantastiskt. Här har Astbrant och övriga ledare gjort ett bra jobb med kulturen i att vilja lära sig och att tåla direktkommunikation utan att saker måste lindas in i bomull. De vill höra vad de ska bli bättre på och det är en bra startpelare i vår utveckling.

Även om matchen mot Jönköping delvis var ostrukturerad och stundtals vimsig från Linköpings sida så fanns tendenser av det Linköping som skapas. Ett arbete som kommer fortlöpa fram till seriestart med fler träningsmatcher. Nu väntar närmst matcher mot finska topplagen TPS och Haappe. Efter det väntar Örebro, Karlstad och Mullsjö innan seriepremiär. Parallellt med matcherna ska fokus mer skiftas över på anfallsspel.

– Vi har börjat i försvarsspelet i hur vi ska vinna boll och i anfallsspelet i hur vi ska ställa om och vinna boll. Det kommer bli mer fokus framåt på anfallsspel. När vi nu ska spela mer med boll måste vi också tänka på vad vi gör när vi tappar boll. Där finns en risk att lag ska spelvända sönder oss. Möter vi lag som Falun så kommer de att straffa oss direkt. Därför har vi mycket att jobba på i hur vi tänker försvarsspel i vårt anfallsspel men också hur vi tänker anfallsspel i vårt försvarsspel. Vi vill inte bara skydda målet utan vi spelar försvarsspel för att på bästa sätt kunna göra mål framåt, avslutar Harnesk.

TV: Spelarintervjuer med Linköpings Yousif Touma och William Westerdahl efter matchen mot Jönköping. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel