Foto: Idrottsfoto
SSL-Dam

Telge värvar back

Nykomlingen Telge SIBK värvar backen Cornelia Jansson.

Telge SIBK har gjort ytterligare ett nyförvärv. Det är backen Cornelia Jansson som värvas från Trosa Edanö IBK.

– Det ska bli riktigt roligt att spela i Telge denna säsong. Riktigt duktiga spelare och sköna brudar! Ska bli kul att få utvecklas med Telge under denna säsong! Är lite nervös över att prova på och spela i SSL, men med dessa tjejer tror jag att det ska gå riktigt bra, säger Cornelia Jansson till Telges hemsida.

Förra säsongen gjorde 19-åriga Jansson 14 poäng från sin backplats.

– Jag är väldigt glad att Cornelia väljer att ta steget till Telge och SSL kommande säsong. Cornelia har imponerat stort på mig under försäsongen med en härlig energi och entusiasm. Som spelartyp är hon väldigt fysisk och rejäl i närkampsspelet samt snabb och följsam i försvarsspelet, säger Telges tränare Niklas Hedstål och fortsätter:

– Jag är helt övertygad om att Cornelia kommer att bli en viktig spelare för oss redan i år och en attraktion i högsta serien, väl värd att följa framöver.

Tidigare har Telge även värvat Madeleine Rooslien från Falun, Erika Johansson från Dalen och Elvire Ekelund från RIG Umeå.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Allsvenskan

Allsvenska nykomlingen Östra förstärker

Allsvenska nykomlingen Östra SK värvar Ulrik Weidman från Sävsjö IBK.

Östra SK som är nykomlingar i Allsvenskan södra har gjort klart med Ulrik Weidman. Kontraktet är skrivet på två år.

– De verkar vara ett gott gäng som har kul ihop, till Östras hemsida.

Weidman lämnar division 1-laget Sävsjö där han förra säsongen gjorde 12 mål och 8 assist.

– Jag är ganska allround som spelare. Är man ute efter flärd och tunnlar så har inte jag varit den speltypen tidigare. Det hade varit roligt att vara den speltypen dock, så i en ny miljö kanske man kan hitta något, vem vet. Annars kan man förvänta sig en del fysiskt spel. Ska försöka att leva upp till det, kommenterar Weidman sin spelstil.

Valet att lämna Sävsjö för Allsvenskan och Östra förklarar Weidman:

– Man har ju mött Östra x antal gånger genom åren och de har alltid lirat en tilltalande innebandy, där man inte är rädda för att vara spelförande. De verkar vara ett gott gäng som har kul ihop. Jag känner ingen sedan tidigare, så det ska bli kul att lära känna de spelare som man tidigare bara stött på ute på banan.

Östras tränare Albin Källberg kommenterar nyförvärvet:

– Jag förväntar mig en väldigt smart spelare som framförallt kommer göra sina medspelare bättre. Han har ett fint spelsinne som kommer kunna göra stor nytta både offensivt och defensivt. Med tanke på att han har agerat lagkapten i sin tidigare klubb Sävsjö så hoppas jag att han kommer ta stor plats på plan men även i omklädningsrummet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Skoghalls IBK
Allsvenskan

Skoghall har gjort sitt nionde nyförvärv

Allsvenska nykomlingen Skoghall har värvat sin nionde spelare till den kommande säsongen. Senaste nyförvärvet är Daniel Ed, senast i Älvsjö AIK.

Skoghalls IBK som är tillbaka i Allsvenskan Södra har rustat truppen med nio nyförvärv. Flera av dem med koppling till Hagfors IBS vilket även det senaste nyförvärvet, Daniel Ed har. Ed som har Hagfors som moderklubb ansluter till Skoghall från divison 1-laget Älvsjö AIK IBF.

– Han blev sista pusselbiten in. Skulle det komma in något mer nu ska det vara ifall någon duktig spelare som går rätt in i laget – och som skött sommarträningen – plötsligt skulle flytta till Värmland, säger Alexander Hellqvist i Skoghalls sportklubb.

Daniel Ed gjorde förra säsongen 9 mål och 14 assist i Älvsjö AIK.

– Daniel är ett riktigt kraftpaket. Spelar med bra fart, har ett bra passningsspel och är framför allt väldigt svår att ta bollen ifrån. Dessutom är han användbar på alla positioner.

Tidigare har Ed även spelat med Tyresö Trollbäcken där han gjorde 7 matcher i SSL säsongen 2011/12. Ed blir Skoghalls nionde nyförvärv. De övriga 8 ser du nedan:

Skoghalls nio nyförvärv:
Elias Hallström, back, Hagfors IBS
David Eriksson, back, Duvbo IK
Marcus Pontusson, back, Hagfors IBS
Marcus Hedlund, forward, Hagfors IBS
Sebastian Green, forward, GS 86
Mattias Andreasson Hansen, forward, GS 86
Emil Johansson, forward, Hagfors IBS
Daniel Ed, forward, Älvsjö AIK
Mathias Vikström, forward, Skattkärrs IK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Per Wiklund
IKSU

KLART: Landslagsmålvakt till svenska mästarna

Det har sedan ett par månader varit klart att landslagsmålvakten Emelie Frisk inte skulle fortsätta i Täbys mål och att regerande svenska mästarna IKSU visade tidigt intresse för Frisk. Nu är övergången klar och bekräftad av IKSU.

Som vi skrev om i början av juni var landslagsmålvakten Emelie Frisk på väg att förstärka regerande svenska mästarna IKSU. En välkommen förstärkning för IKSU som efter SM-guldet tappat sin målvakt Malin Marklund som bestämt sig för att sluta. Under tisdagsmorgonen bekräftade även IKSU att det är Emelie Frisk som ersätter Marklund.

– Vi får in en världsspelare med en grym rutin och med ett driv att fortsätta utvecklas och bli bättre. Hon spetsar oss som lag och jag tror även att hon kommer höja våra unga målvakter, säger IKSU innebandys klubbchef Jocke Sjöström i ett pressmeddelande.

28-åriga Frisk med 47 A-landskamper har 2 VM-guld, 1 EC-guld och 1 SM-guld på meritlistan.

– Det känns jätteroligt att representera IKSU kommande säsong. Jag har fått ett varmt välkomnande ifrån klubben och även från tjejerna och ledare i laget. Truppen känns stark och jag hoppas kunna vara med och bidra till ytterligare ett guld, säger Frisk.

– Emelie är placeringssäker, bra i sidled och tät- en av världens absolut bästa, säger Jocke Sjöström.

Klubben har skrivit ett 1-årskontrakt med Emelie som till hösten kommer att vidareutbilda sig på Umeå Universitet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Eva Ohlström
IK Sirius IBK Dam

Sjätte spelaren från Bele Barkarby till Sirius

Sirius (f.d FBC Uppsala) fortsätter att förstärka laget med spelare från Bele Barkarby när laget värvar erfarna Linda Englund.

Caroline Ericsson, Emma Gustafsson, Virve Bjerkefeldt, Charlotte Bravo och Johanna Hall har följt med tränare Nicklas Jonsson från Bele Barkarby till Sirius (tidigare FBC Uppsala). Nu gör ytterligare en spelare samma övergång då erfarna och poängstarka Linda Englund värvas.

– Vi fick klartecken i dag (13/8) och det känns jättebra. Hon är top notch tekniskt och har handleder som få kan matcha, säger tränare Nicklas Jonsson till Uppsala-Nya Tidning.

Linda Englund gjorde förra säsongen 20 mål och 13 assist på 15 matcher för Bele Barkarby. Säsongen 2015/16 spelade hon i det Tyresö Trollbäcken som tog sig upp i SSL. Då gjordes 27 mål och 17 assist i serien.

– Hon är en poängspelare och besitter egenskaper som kommer kunna ge oss ett eget spel. Jag har haft henne i mitt lag tidigare och det gjorde hon då.

Enlund har även rutin från spel i SSL efter flera säsonger i Huddinge.

– Englund är en underhållande spelare som har mycket roliga saker för sig på planen, hon är till exempel extremt vass i volleyspelet. Hon är inte den snabbaste spelaren, hade hon varit snabbare är jag ganska säker på att hon spelat i landslaget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

Endre värvar från schweiziska högstaligan

Endre IF har gjort klart med backen Frida Eriksson. -Jag har bara hört positiva saker om föreningen/laget och det är den stora anledningen till varför jag valde Endre IF, säger Eriksson.

Frida Eriksson senast i schweiziska NLA-laget Zug United är Endre IFs femte nyförvärv till säsongen 2017/18.

– Det känns väldigt roligt att Frida väljer att komma till Endre IF. Hon kommer att passa perfekt i vårt sätt att spela och har förmågan att fylla på i anfallsspelet från sin backposition. Frida har flera SSL-säsonger och ett år i Schweiz med sig i bagaget, vilket också kommer tillföra erfarenhet till laget, kommenterar Jonas Åström från Endre IFs sportkommitté i ett pressmeddelande.

22-åriga Eriksson som är back har tidigare spelat i SSL med både IBF Falun och FBC Uppsala.

– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och kul med ett nytt äventyr på Gotland. Jag har bara hört positiva saker om föreningen/laget och det är den stora anledningen till varför jag valde Endre IF. Jag tycker klubben är väldigt ledande och bra inom just daminnebandy, de har bra förutsättningar och stor utvecklingspotential. Jag har även en av mina bättre vänner i laget. Övergången har gått väldigt snabbt och smidigt så nu förväntar jag mig en snabb och enkel flytt och ett bra flyt genom hela säsongen, kommentar Frida Eriksson.

Året i Schweiz summerar Eriksson så här:

– Den gångna säsongen i Schweiz har varit lite annorlunda men väldigt lärorik, jag har fått tagit en helt annan roll i laget och fått provat på en annan slags innebandy. Jag kommer komma hem med massa av erfarenheter och nya kunskaper, säger Eriksson i en intervju till Endres hemsida. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel