Foto: Leif Jirebeck
Örebro Kings

Ny tränare i Örebro Innebandy

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy har till slut gjort klart med vem som kommer träna laget den kommande säsongen.

Efter att Örebro Innebandy kvalade upp till SSL stod det klart att succétränaren Marko Juuska som tog över laget i januari inte skulle fortsätta. Sedan dess har jakten på en ny tränare för SSL-nykomlingen varit intensiv utan resultat tills idag onsdag då Örebro på en presskonferens presenterade Gabriel Brandberg till ny tränare.

– Det är SSL. Det känns oerhört intressant och det ska bli jätte jätteroligt. Vi är lite i sista laget. Men det är i in i hetluften direkt, säger Brandberg under presskonferens vilket utvecklas i ett pressmeddelande:

– Det känns som en spännande utmaning att ta nästa kliv och bli SSL-tränare, och vad det gäller valet av Örebro känns det som att cirkeln är sluten. Jag anser att i regionen Värmland, Närke och Västmanland finns det ett stort innebandyintresse och historiskt sett har denna region tidigare varit väldigt elittät och Närke är den enda av dessa tre som jag inte varit verksam i.

– Första året kommer vara riktigt tufft, det är det alltid för nykomlingar men vi ledare kommer att göra allt för att killarna ska vara då väl förberedda som möjligt, säger Brandberg. 

Erik Eskils från Örebro Innebandys sportgrupp kommenterar värvningen:

– Ja, detta tog lite tid längre tid än vad vi tänkt oss men denna gång ville vi hitta något riktigt bra för oss och det här känns väldigt spännande. Gabriel har flera års erfarenhet av båset och även den SSL-erfarenhet som vi önskade på ledarsidan. Sen det viktigaste av allt, personkemin mellan oss stämmer till 150 % och det känns oerhört bra.

– Nu när tränaren är på plats kan vi så sakteliga bygga klart truppen, vi har fortfarande några spelare som vi samtalar med, säger Eskils. 

35-åriga Gabriel Brandberg har tidigare tränat Tillberga, Västerås IB och varit verksam i både Division 1 och Allsvenskan som tränare. Brandberg har även som spelare representerat Västerås IB i Svenska Superligan.

Gabriel Brandberg Örebro Innebandy

Gabriel Brandberg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar