Foto: Adam Troy
Landslag

Svahn tvåmålsskytt när Sverige tog sig till final

Två mål av Jonas Svahn i den andra perioden bäddade för svensk semifinalseger mot Tjeckien.
Serie: The World Games. Matchstart: 17:00
Sverige
5 - 2(0-0, 3-1, 3-1)
Tjeckien

Semifinal i The World Games mot Tjeckien blev en jämn match där Sverige likt i gruppfinalen mot Schweiz tog över mer och mer ju längre matchen gick. Ett Sverige utan fredagens matchvinnare Kim Nilsson som är fotskadad.

– Vi pratade innan om att vi ville ha mer boll och att det skulle krävas en krigarinsats för att vinna idag vilket jag tycker vi gör bra. Vi ville även spela mer styrspel i försvarsspelet och ibland växla upp i attackförsvar. Det fick vi bra utdelning på och där fick vi tag i några bollar. Eftersom tjeckerna spelar mer av ett 1-2-2 ville vi även jobba mer i djupledsspelet, säger Jonas Svahn efter matchen.

Tjeckien var det lag som skapade mest i inledningen av matchen och fick utdelning när 19-årige Ondrej Nemecek spräckte Sveriges turneringsnolla i den andra perioden. Efter målet fortsatte dock Sverige att mala på och kvitterade strax därefter genom Johannes Larsson.

– Vi kämpar i högt tempo hela matchen och kan kriga ner Tjeckien i tre perioder. Vi orkar mer än vad de gjorde idag. De spelar ett bättre försvarspel än tidigare vilket blir en utmaning men sett över hela matchen är det att vi orkar hålla vårt spel i 45 minuter som fäller avgörandet och att vi är effektivare, säger Svahn.

På tal om effektivt och Svahn så var det just Jonas Svahn som gjorde både 2-1 och 3-1 när Sverige ryckte i den andra perioden. Svahns första poäng i turneringen.

– Det har känts bättre och bättre för mig ju längre turneringen går. Skönt att det lossnar med ett par mål också.

Till slut vinner Sverige med 5-2 efter två mål i matchens sista minut. Imorgon söndag väntar final mot Schweiz som vann över Finland i sin semifinal.

– Det ska bli kul att möta Schweiz igen. Jag är inte jätteförvånad att det är de som står som motståndare. Det gjorde en bra match mot oss och det kommer bli en tuff final, avslutar Svahn.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar