Foto: Adam Troy
Landslag

Svenskt guld i The World Games: ”Känslosamt”

Sverige vände underläge 2-5 till seger med 7-5 i finalen av The World Games. -Fantastiskt med ett guld, säger Mattias Samuelsson.

Guld till Sverige i The World Games efter 7-5 seger över Schweiz i finalen.

– Det här är det bästa jag vet. Att spela i landslaget med det här gänget och dessutom ta guld. Det blev väldigt känslosamt för mig idag. Det var min 106:e landskamp (tangerat rekord i flest antal landskamper) och jag är väldigt stolt över att ha varit med så länge. Killarna är helt fantastiska och jag känner att jag hade känslorna lite utanpå kroppen idag. Fantastiskt med ett guld, säger Mattias Samuelsson.

Guldet till Sverige som vände underläge 2-5 till 5-5 i den andra perioden. 5-5 målet på straff av Kim Nilsson i periodens sista sekund. I den tredje perioden fortsatte Sverige sin vändning genom Kim Nilsson till 6-5. Schweiz chansade och tryckte på. Men en storspelande Viktor Klintsten släppte inte in något mer mål. Istället var det en av Sveriges bästa spelare i turneringen, Johannes Larsson som avslutade målskyttet med 7-5 målet i öppen bur.

– Vi börjar jättebra första fem minuter. Sen går jag över till Schweiz och spelar med de i en och halv period. Jag kunde fått pris som matchens lirare i Schweiz. Vi blir lite frustrerade men får inte panik. Det är framförallt i försvarsspelet som vi inte får grepp på de. Men vi vet att de har sin historik att tappa ledningar förr och efter att vi gjort några korrigeringar så fick vi mycket bättre grepp på dem. Till slut vinner vi för att vi är ett bättre och skickligare lag, summerar Samuelsson.

För Sverige som förlorade VM-finalen i december är guldet i The World Games en liten revansch.

– Liten revansch är det ju. Jag fattar att det inte var ett VM-guld men ändå. Vi sa att det handlar om att ta tillbaka någonting till oss igen. Alla lagen var här för att vinna med sina bästa spelare och vi vinner allt, avsluter Samuelsson innan han måste skynda tillbaka till omklädningsrummet där han ledde den svenska segersången.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar