Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Höllviken testar spelare under Czech Open

Höllviken kommer att testa den offensiva spelaren Oskar Spetsare under Czech Open. Spetsare som senast spelat i Schweiziska Kloten-Bühlach Jetzt.

Nästa vecka åker Höllviken till Tjeckien för att spela försäsongsturneringen Czech Open. Med sig i laget har Höllviken Oskar Spetsare som skrivits in i föreningen för en tryout under Czech Open.

– Han kommer ansluta till oss på måndag och följer med ner till Czech Open. Det passar oss båda väldigt bra och blir som en tryout. Vi har inte skrivit något kontrakt ännu utan det blir ett tillfälle för oss att se Oskar men också för Oskar att lära känna oss, säger Höllvikens sportchef Peo Stjernqvist.

Oskar Spetsare som är en offensiv spelare har de två senaste säsongerna spelat i Schweiz där han den förra säsongen gjorde 3 mål och 10 assist. Innan Spetsare lämnade Sverige var han en notorisk poänggörare för Örnsköldsvik i division 2.

– Vi känner att vad vi har fått höra är det en spelare som vi söker. Han är ju leftare vilket vi behöver, vi har ju rightare till förbannelse. Det är en avslutare som varit poänggörare i lägre divisioner i Sverige, säger Stjernqvist och utvecklar:

– I Schweiz har han varit lite omskolad och gått som center. Det är en spelare som skulle kunna passa oss bra som en breddspelare som vi kan utveckla. Dessutom är det en spelare i bra ålder runt 24 år som spelat innebandy länge och har internationell erfarenhet. Kort sagt, en spelare som vet vad det handlar om på den här nivån, beskriver Stjernqvist.

Om det blir kontrakt med Höllviken återstår att se. Klart är i vilket fall att tryouten kan fortsätta under Sibylla Games som spelas i Växjö i slutet av augusti, alternativ att det kan bli ett kontrakt direkt efter Czech Open.

Är du som sportchef nöjd med er silly season i övrigt?

– Nöjd kan man väl sällan vara om man inte är Knudsen i Storvreta eller Axell i Mullsjö. Men jag har en bra känsla. Jag älskar kontinuitet och att behålla spelare är också silly season. Vi har fått signa med alla som vi ville behålla och har släppt några spelare i diskussion med dem. Kim Lundström är en jättefin värvning för oss och det sprider även vårt kontaktnät i Göteborg. Dessutom är det en värvning från en konkurrens. Sedan har vi ju även två killar från härifrån som ansluter vilket är bra som vi kan vara med och utveckla. Vi vill ju vara det naturliga valet för spelare trakten.  Jag hade dock gärna sett ett riktigt bra nyförvärv till, avslutar Stjernqvist.

SE OCKSÅ: Avsnitt 1 av Höllvikens serie STJÄRNKLART

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar