Foto: Jerry Gray
SSL-Herr

KLART: Välmeriterat nyförvärv till Örebro

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy värvar spelare med 2 VM-guld och 3 SM-guld på meritlistan.

Örebro Innebandy presenterade under lördagen Joel Kanebjörk som nyförvärv.

Landslagsmeriterade Joel Kanebjörk som var med och tog silver i VM 2016 värvas till SSL-nykomlingen Örebro Innebandy. Ett välmeriterad nyförvärv för Örebro då 29-åriga Kanebjörk har två VM-guld och 3 SM-guld på meritlistan. Förra säsongen gjorde Kanebjörk som för det mesta spelar center 8 mål och 13 assist.

– Det är kul. Det är exakt den här typen av spelare som jag känner att laget behöver. Extra roligt att få det till att det blir verklighet. Många spelare är duktiga men kanske inte besitter den erfarenheten som spelaren har, säger Janne Ekengren från Örebros sportgrupp under presskonferensen.

Kanebjörk själv kommenterar själv övergången:

– Dels så tycker jag om den sportsliga utmaningen som vi står inför. Man måste leva i nuläget för att ta poäng i varje match. Man måste vara närvarande i varje skeende av säsongen vilket är förhållandevis unikt för mig. Jag märker också att föreningen förhåller sig till det man gör på ett väldigt bra sätt och även ”Gabbe” (Gabriel Brandberg, tränare). Det är en kombination av det sportsliga och att man förhåller sig på rätt sätt till det här, säger Kanebjörk.

Vad fällde avgörande?

– Den sportsliga utmaningen och att vi hittade en bra helhet. Jag har en civil karriär som jag tycker är viktig och det landade väldigt bra. Jag har ett spår civilt som jag tycker är väldigt kul och vill lägga tid på och får mycket energi av. En viktig parameter i helheten, säger Kanebjörk och utvecklar vad han vill bidra med:

– Första tiden handlar det mycket om att känna in sammanhanget och spelarna. Men sen att få bidra med mycket ledarskap och konkretisera innan, under och efter match i de utmaningarna vi står inför. En stor del av mitt jobb blir att få till det.

Tränare Gabriel Brandberg kommenterar nyförvärvet:

– Jag blir glad och stolt att vi i Örebro Innebandy kan knyta till oss en sån meriterad spelare som Joel Kanebjörk. Också kul att Joel visat stort intresse och engagemang redan från första kontakt, för att sen bestämt sig för att vilja vara med på den nya resa som Örebro har startat i och med avancemanget till SSL. Jag är övertygad om att Joel kommer bli en tillgång för hela föreningen genom sitt sätt att vara både på och utanför innebandyplanen, säger Brandberg.

LÄS OCKSÅ: Lång intervju med pådrivaren Joel Kanebjörk

Kanebjörk med 79 landskamper på meritlistan har efter VM inte varit uttagen i någon landslagstrupp men vill tillbaka.

– Jag har inga ambitioner alls att förändra min syn på det. Jag vill vara med att tävla på högsta nivå och står fullt redo för alla landslagssammanhang. Jag känner mig fullt trygg med kapacitet och satsar på det. Men jag vet också att det handlar om prestation och att må bra och efter det får man förhoppningsvis den effekten av en landslagsplats.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar