Allsvenskan

Tre nya spelare till Granlo

Granlo BK fortsätter att presentera nya spelare från närområdet. Senaste nyförvärven är två spelare från Sundsvalls IBK och en återigen från Ankarsvik.

Granlo BK som senaste veckorna presentera flera nya spelare till laget har gjort klart med ytterligare tre spelar. Spelarna som ansluter är Fredrik Nyström, William Rikner och Carl Wadsten vilka tränare Magnus Svensson kommenterar på Granlos hemsida.

Fredrik Nyström ansluter till Granlo från Ankarsvik IBK i division 1
– För två år sedan var det inte många som kunnat förutspå Fredrik Nyströms snabba resa mot toppen av sundsvallsinnebandyn. Då var han en forward i Nordics starka division 2-lag som var mer finurlig än effektiv. Som en av doldisarna i Ankarsviks framstående 95-kull var det kärleken till sporten och kamratskapen som höll Nyströms intresse vid liv. Men så tog han steget fullt ut förra säsongen och gjorde en satsning med Ankarsviks division 1-lag. Helt plötsligt kom de fina tekniska kvaliteterna fram, känslan, spelglädjen och de läckra periskoppassningarna, kommenterar Svensson.

Backen Fredrik Nyström själv kommenterar här övergången:

Granlo har även gjort klart med backen Carl Wadsten från IBK Sundsvall

– Calle Wadsten var nära en övergång redan förra säsongen. Han har länge betraktats som en av de mest lovande förmågorna i sundsvallsinnebandyn med sin kvickhet och sin fina teknik. Wadsten är i sina bästa stunder ett stort offensivt hot både med sitt precisa passningsspel och sina offensiva löpningar. Det är nästan omöjligt att stöta på honom, då en av hans specialiteter är att vända bort ivriga forwards. Men hans egna stötbrytningar håller väldigt hög klass och han är en av lagets främsta bollvinnare, kommenterar Svensson.

Wadsten, född 1998 gjorde förra säsongen 3 mål och 13 assist från sin backplats

Ytterligare en spelare ansluter till Granlo då William Rikner går tillbaka till moderklubben från IBK Sundsvall.
– Wille Rikner var en av de stora arkitekterna bakom Granlos SM-silver för 16-åringar. Han må ha modellerat sitt spel delvis efter legendariske granlocentern, Johan Samuelsson, men Rikner har en egen unik spelstil. Snabb som en vessla, löpvillig och spelskicklig är han i sina bästa stunder hal som en tvål och omöjlig att få grepp på. Han trivs bäst när han får leverera livsfarliga instick från ”Waynes kontor” (bakom mål) eller ta sina luriga avslut från låga slottet. Den stora omställningen från division 1 är närkamperna och det fysiska spelet, och här har Rikner gjort stora framsteg under försäsongen. Han är seriös och intelligent, en drömspelare för en tränare och en av de spelare som snabbast tar till sig och kan implementera det taktiska spelet, kommenterar Svensson.

Rikner som är center gjorde förra säsongen 8 mål och 9 assist:

LÄS OCKSÅ: Granlo värvar ”Slagborr”

LÄS OCKSÅ: Granlo värvar fyra nya spelare

LÄS OCKSÅ: Targetforward till Granlo

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar