Foto: Per Wiklund
Malmö FBC

Landslagsmålvakten slutar

Malmö FBC landslagsmålvakt Beverly Smedenäs har bestämt sig för att sluta.

Beverly Smedenäs som så sent som i sommar var med på det förberedande lägret med landslaget inför VM som spelas i december har bestämt sig för att lägga hjälmen på hyllan pga tids och motivationsbrist.

– Ju närmare vi kommit att gå in i hall har jag känt att jag har inte lust att lägga den tiden det tar och det är heller inte sjyst mot laget om jag kommer dit och drar ner stämningen och inte vill vara där, säger Smedenäs till Innebandymagazinet.se och vill mer kalla det en time out:

-Jag kanske kommer ångra mig längre fram men officiellt har jag slutat men för mig själv känns det mer som en time out.

23-åriga Smedenäs som i maj skrev på ett nytt kontrakt med Malmö FBC i maj har spelat totalt 9 a-landskamper. Ett tung avbräck för klubben.

– Att tappa en landslagsspelare som man hade räknat med i augusti är ju inte vad man hade önskat och lite extra kännbart blir det såklart då det är en målvakt vi talar om. Nu är det ju inte bara en duktig målvakt som vi tappar utan även en genuin malmöspelare som har varit med på resan länge. ”Bevan” kommer att vara saknad i laget.  Av förklarliga skäl jobbar vi intensivt just nu med att finna en ersättare till den uppkomna vakansen, kommentar Malmö FBCs sportchef på Malmös hemsida. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar