Foto: Björn Sandberg/Per Wiklund
Malmö FBC

Malmö & Pixbo Wallenstam inledde Czech Open med segrar

Bara segrar för Pixbo Wallenstam och Malmö FBC som är i Prag och spelar Czech Open.

Malmö FBC och Pixbo Wallenstam är i Prag och spelare turneringen Czech Open. Idag inleddes gruppspelet och båda lagen inledde med idel segrar.

PSS-Malmö FBC. 4-5
Målskyttar Malmö:
0-1 Cecilia Di Nardo, (Anna Nilsson)
0-2 Madeleine Karlsson, (Marika Wärnehult)
0-3 Anna Nilsson, (Johanna Nilsson)
0-4 Linda Nilsson, (Ellen Rasmussen)
3-5 Frida Ohlsson Mainz

Malmö FBC inledde Czech Open med seger mot finska PSS. Nya huvudtränare Joon Berggren kommenterar matchen:

– Det var väl en trevlig start på turneringen. Det är lite försäsong och det syns i det mesta. Det är många misstag och inte direkt någon glamourinnebandy. Vi spelar bra det första 30 minuterna av matchen och där är vi supernöjda av hur vi tar oss an den första tävlingsmatchen för säsongen. Sista 10 är inte bra och det är nära att de kvitterar. Men vi visar karaktär och klarar av att sätta emot och göra 5-3, summerar Berggren.

Malmö FBC-Tjeckien U19-landslag. 6-3
Målskyttar Malmö:
1-2 Anna Nilsson, (Cassandra Lindahl)
2-2 Josefin Keller, (Jenni Häggström)
3-2 Anna Nilsson, (Cecilia Di Nardo)
4-2 Ellen Tillman, (Cecilia Di Nardo)
5-3 Ellen Tillman, (Frida Ohlsson Mainz)
6-3 Cecilia Di Nardo

Även Malmös andra match slutar med seger. Denna gång var motståndet det Tjeckiska U19-landslaget.

– Avslutar vi första matchen dåligt så börjar vi denna ännu sämre. Vi var väldigt nonchalanta, slarvade och gick inte in i situationer, vi var inte riktigt med helt enkelt. Men sen tar vi över och visar att vi är mycket bättre än dem. Vi bjuder inte på något skönspel men löser bitarna som vi ska, summerar Berggren och lyfter fram positiva delar från den första dagen av Czech Open:

– Vi kan testa de sakerna vi pratat om under försäsongen. Match 1 är positiv då vi får vara med om en del jättebra och en del jättedåliga grejer. Det ger oss underlag som vi kan analysera och lära oss av framåt.

Även Pixbo vann båda sina matcher.

Pixbo Wallenstam IBK-Berner Oberland. 3-1
Målskyttar Pixbo:
1-0 Linda Andersson, (Frida Ahlstrand)
2-0 Moa Rylander
3-0 Frida Ahlstrand, (Linda Törnqvist)

– Det är alltid när man kommer ner hit till Prag och har en resa i benen, den första riktiga träningsmatchen, och 2×20 med tre femmor att det är svårt att få bra stäm direkt. Vi jobbar ju mycket med små detaljer i vårt försvarsspel och där fick vi testa en del i första matchen vilket vi gör bra. Men offensivt så har vi inte något sprudlande spel. Men vi vinner och det är bra, summerar Pixbo Wallenstams tränare Per Tjusberg.

Tunet IBK-Pixbo Wallenstam IBK. 0-3
Målskyttar Pixbo:
0-1 Malin Pettersson, (Josefin Wålinder)
0-2 Therese Landén, (Cicilia Habib West)
0-3 Emmelie Södergren, (Ida Sundberg)

– I den här matchen kan vi ställa högra krav på laget. Där har vi en match i benen och har acklimatiserat oss till turneringen. Här ska vi kunna ha högra krav men det blir lite likt som den första matchen. Vi gör det bra i förvarsspelet men gör för lite mål och är för omständiga. Vi borde vunnit med 10 istället för 3, summerar Tjusberg och ger den första dagen betyget godkänt:

– Det är godkänt idag men inte mer. Vi hamnar rätt i ganska mycket saker. Tjejerna visar upp hög ambitionsnivå och energi och visar att de vill göra rätt. Men i den viljan och ambitionen tappar vi en del kvalitet med boll. Men allt vi gör är ju i en process vi jobbar i och det är inledningen av säsongen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar