Endre IF

Endre värvar från schweiziska högstaligan

Endre IF har gjort klart med backen Frida Eriksson. -Jag har bara hört positiva saker om föreningen/laget och det är den stora anledningen till varför jag valde Endre IF, säger Eriksson.

Frida Eriksson senast i schweiziska NLA-laget Zug United är Endre IFs femte nyförvärv till säsongen 2017/18.

– Det känns väldigt roligt att Frida väljer att komma till Endre IF. Hon kommer att passa perfekt i vårt sätt att spela och har förmågan att fylla på i anfallsspelet från sin backposition. Frida har flera SSL-säsonger och ett år i Schweiz med sig i bagaget, vilket också kommer tillföra erfarenhet till laget, kommenterar Jonas Åström från Endre IFs sportkommitté i ett pressmeddelande.

22-åriga Eriksson som är back har tidigare spelat i SSL med både IBF Falun och FBC Uppsala.

– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och kul med ett nytt äventyr på Gotland. Jag har bara hört positiva saker om föreningen/laget och det är den stora anledningen till varför jag valde Endre IF. Jag tycker klubben är väldigt ledande och bra inom just daminnebandy, de har bra förutsättningar och stor utvecklingspotential. Jag har även en av mina bättre vänner i laget. Övergången har gått väldigt snabbt och smidigt så nu förväntar jag mig en snabb och enkel flytt och ett bra flyt genom hela säsongen, kommentar Frida Eriksson.

Året i Schweiz summerar Eriksson så här:

– Den gångna säsongen i Schweiz har varit lite annorlunda men väldigt lärorik, jag har fått tagit en helt annan roll i laget och fått provat på en annan slags innebandy. Jag kommer komma hem med massa av erfarenheter och nya kunskaper, säger Eriksson i en intervju till Endres hemsida. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar