Foto: Eva Ohlström
IK Sirius FBC

Sjätte spelaren från Bele Barkarby till Sirius

Sirius (f.d FBC Uppsala) fortsätter att förstärka laget med spelare från Bele Barkarby när laget värvar erfarna Linda Englund.

Caroline Ericsson, Emma Gustafsson, Virve Bjerkefeldt, Charlotte Bravo och Johanna Hall har följt med tränare Nicklas Jonsson från Bele Barkarby till Sirius (tidigare FBC Uppsala). Nu gör ytterligare en spelare samma övergång då erfarna och poängstarka Linda Englund värvas.

– Vi fick klartecken i dag (13/8) och det känns jättebra. Hon är top notch tekniskt och har handleder som få kan matcha, säger tränare Nicklas Jonsson till Uppsala-Nya Tidning.

Linda Englund gjorde förra säsongen 20 mål och 13 assist på 15 matcher för Bele Barkarby. Säsongen 2015/16 spelade hon i det Tyresö Trollbäcken som tog sig upp i SSL. Då gjordes 27 mål och 17 assist i serien.

– Hon är en poängspelare och besitter egenskaper som kommer kunna ge oss ett eget spel. Jag har haft henne i mitt lag tidigare och det gjorde hon då.

Enlund har även rutin från spel i SSL efter flera säsonger i Huddinge.

– Englund är en underhållande spelare som har mycket roliga saker för sig på planen, hon är till exempel extremt vass i volleyspelet. Hon är inte den snabbaste spelaren, hade hon varit snabbare är jag ganska säker på att hon spelat i landslaget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar