Foto: Anton Rosenbland
Landslag

Förbundskapten Lundmark om truppen & debutanterna

Förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut truppen till Finnkampen. En trupp med två debutanter i form av IKSU:s Alice Granstedt och Rönnby Västerås Jonna Sjöberg.

Damlandslagets förberedelser inför VM i december fortsätter. Den 8-10 september spelas två matcher mot Finland i Finnkampen. Ett sista test enligt förbundskapten Andreas Lundmark.

– Det här blir lite sista testet, säger förbundskapten Andreas Lundmark om truppen i ett pressmeddelande. 

I truppen finns två a-landslagsdebutanter i Alice Granstedt och Jonna Sjöberg.

– Alice hade otur med en stor skada när hon skulle peaka i U19-landslaget. Hon kom tillbaka på allvar förra året. Hon är en klasspelare. Hon gjorde det bra i slutfasen av förra säsongen och är väl värd att testa mot Finland. Hon är bra både offensivt och defensivt, säger Lundmark om Granstedt.

Lundmark vill även se 19-åriga Jonna Sjöberg i matchsituation mot Finland.

– Jonna är en rightare, så nu har vi flera alternativ där än till VM senast. Hon är rivig och stark, trots att hon är liten i kroppen. Det ska bli kul att se henne mot Finland, om hon pallar det. Och det tror jag att hon gör, säger Lundmark om Sjöberg.

Förbundskapten Andreas Lundmark påtalar också att det här blir sista testet av spelare inför VM.

– Vi har haft skador på några stycken, vilket öppnar upp möjligheten att testa andra spelare. Det här blir lite sista testet. Euro Floorball Tour (EFT) i november ligger nära till att VM-truppen ska tas ut. Och det är sex-sju omgångar i Svenska Superligan fram till att EFT-truppen tas ut, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar