Höllvikens IBF

Piggare och effektivare Höllviken: ”Ingen rymdraketsforskning”

Höllviken satte sina chanser och var klart piggare när laget vann över Växjö med 11-6 i Sibylla Games. - Vi hade en väldigt väldigt enkel matchplan idag, säger tränare Vidar Jonsson Wallin.

Försäsongsturneringen Sibylla Games i Växjö är igång. Under torsdagen vann Växjö med 6-0 över Schweiziska mästarna Wiler-Ersigen. Under fredagskvällen väntade ny match i Fortnox Arena mellan Växjö och Höllviken. En match där Höllviken tog tag i takpinnen direkt och Växjös tränare Niklas Nordén tog time-out redan efter 8 minuter

– Jag hade en känsla att det skulle stå 5-1 efter den tiden. Men min timeout blev ett stort failure kan man säga. Det får man väl ta på sig, säger Niklas Nordén.

Timeouten fick ingen långvarig verkan för Växjö utan istället var det Höllviken som med rappare ben fick god utdelning på sina chanser och ledning med 5-1 efter första periosen. Matchplanen för Höllviken var enkel.

– Vi hade en väldigt enkel matchplan idag. Jag sa till killarna att det var ingen rymdraketsforskning i vår innebandytaktik idag. Det handlade om att ha ett försvarsspel där vi skulle kötta ordentligt och gå på spelvändningar full ut idag. Ibland är det inte mycket svårare än så. Det är skönt för oss själva att visa för oss att vi är ett bra innebandylag när vi gör det vi bestämt oss för, säger Vidar Jonsson Wallin

Slutligen skrev slutresultatet till seger för Höllviken med 11-6. Även om det är försäsong så var segern viktig för Höllviken som även spelat försäsongsturneringen Czech Open i Prag där de inte vann en enda match.

– Det känns jätteskönt för oss att få ett kvitto efter 4 matcher i Prag där vi inte vann en enda match. Nu får vi visa för oss själva. Det var skönt för oss och vårt eget självförtroende för framtiden, säger Vidar Jonsson Wallin och trycker på två saker som la grund till segern:

– Stora skillnaden idag jämfört med Prag är att vi sätter våra chanser och det ger oss andrum i matchen. Idag så sätter vi väldigt mycket lägen men samtidigt så är det den försvarsinsats och den krigarinställning vi har idag som är fantastisk.

I Växjös läger kunde inte Niklas Nordén hitta många ljuspunkter att ta med.

– Vi lägger upp den här matchen skitdåligt. Det blir 5-1 och då blir det jakt. Det märktes att de inte hade en match i benen. Sen lappar vi mycket spelarna idag för att få ihop det. Det var en formation som spelat ihop innan och två som inte har. Man får ta det lite för vad det är men samtidigt är jag inte nöjd med resultatet. Vi är någonstans fortfarande i startfasen. Men det vi kan ta med oss är att vi jobbar oss tillbaka och att det blir mycket speltid på flera spelare, avslutar Nordén.

Noterbart i Växjö är att Eero Kosonen, Manuel Engel och Niklas Ramirez vilade hela matchen. I Höllviken tvingades Fredrik Sjöstedt utgå med en fotskada.

Imorgon lördag väntar nya matcher då Höllviken möter Wiler-Ersigen. Hela spelschemat för Sibylla Games kan du se här. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar