AIK IBF

Jäderlund summerar matchen mot Mullsjö: ”Vi gör det bra”

Trots den klara 8-1 förlusten mot Mullsjö lyfter AIKs tränare Magnus Jäderlund fram flera bra saker efter matchen. - Stora delar av matcher tycker jag att vi för spelet, skapar lägen och är starkare än Mullsjö, säger Jäderlund.

Mullsjö vann sin första match i Sibylla Games över AIK med 8-1 vilket var AIKs andra förlust i turneringen (förlust 6-4 igår mot Falun). Trots en övertygande seger av Mullsjö var AIKs tränare Magnus Jäderlund relativt nöjd efter matchen.

– Vi gör jättemycket bra saker. Stora delar av matcher tycker jag att vi för spelet, skapar lägen och är starkare än Mullsjö. Mullsjö o sin sida är skickliga, effektiva och att de leder med 4-0 när vi har tre gånger så många målchanser som dem och ändå står det 4-0. Vi måste lära oss att sätter man ett steg fel så kostar det. Men det är en bra match för oss att möta de här topplagen. Är vi bara effektiva så tycker jag att vi har ett spel som är jättelovande, säger Jäderlund.

Jäderlund lyfter fram vissa delar i AIKs spel som extra bra:

– Framförallt så tycker jag att vi i läget när det står 4-0 plötsligt, tar tag i matchen, håller i och tar över den istället för att tappa huvudet. Vi har bra koncentration och får ett passningspel som är bättre och bättre ju längre matchen lider. Andra perioden är riktigt bra från vår sida och Löfdahl är riktigt grym i kassen. Ändå borde vi kunna peta in en 3-4 mål.

AIK förlorade igår mot Falun med 6-4 och imorgon söndag väntar placeringsmatch som avslutning på Sibylla Games. Ett AIK som matchat hårt under försäsongen mot lag i allsvenskan och division 1 får den här helgen möjlighet att möta SSL-motstånd.

– Fokus är att vi får möta lag av högsta klass. Vi möter lag som är topp fyra i Sverige och är riktigt bra. Då ställs det andra krav. Vi hade 12 nyföröv förra året och i år har vi 10. För oss är det läropengar att bara möta de bästa kilalrna och se vad som krävs. Sen vill vi även fortsätta se vad vårt höga försvar kan ge och våra snabba fötter mot det här motståndet.

10 nyförvärv i AIK som har kommit in bra i laget och AIKs spel.

– Det känns perfekt. Det börjar sätta sig, framförallt i gruppdynamiken och stämningen i laget. Vi drar åt samma håll allihopa och då är det bara att nöta på. Då är de här matcherna viktiga för oss, avsluter Jäderlund.

SE OCKSÅ: Mullsjös Rikard Eriksson summerar matchen

TV: Se målen från AIK-Mullsjö.  

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar