Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Kulturbärare förlänger med moderklubben: ”Stor möjlighet att vinna SM-guld”

Mullsjös Tobias Utterberg har blir kvar i moderklubben ytterligare en säsong. -Vi behöver ge oss själva ett bra utgångsläge inför det jag längtar efter mest, nämligen slutspelet. Väl där är SM-Guld det enda målet, säger Utterberg.

 

Tobias Utterberg blir kvar i moderföreningen minst en säsong till.

– Utterberg är en viktig del i vårt lagbygge. Inte minst är han av stor vikt som kulturbärare då han är fostrad i föreningen, säger sportchefen Jesper Axell till Mullsjös hemsida.

Fostrad i föreningen har Utterberg varit med Mullsjös hela resa till att bli ett topplag i SSL.

– Resan har varit ganska sjuk faktiskt, upp och ner är väl ett klassiskt uttryck. Att få ha varit med under både med- och motgång har gjort mig stark. Men allra mest extremt stolt. Både över mig själv och att jag hållit under alla dessa år, men framförallt för att jag har fått vara en del av en fantastiskt förening med så många underbara människor. Människor som brinner så otroligt mycket för Mullsjö AIS, säger Utterberg.

En resa som närmar sig ett SM-guld.

– Så resan vi gjort känner jag stolthet och tacksamhet för, men vi har inte nått slutmålet.

– Jag ser en stor möjlighet att vinna SM-guld med min moderförening vilket har varit en dröm sedan barnsben. Jag tror dessutom att laget behöver en kugge som mig för att kunna gå hela vägen, säger han.

Förra säsongen gjorde Utterberg som inte är den som bidrar med flest poäng 9 mål och 5 assist. Istället är det en hårt arbetande spelare som vet sin roll som blir kvar i Mullsjö ytterligare en säsong.

– Jag bidrar främst med glädje, energi och rutin. Men även med kämparglöd, pålitlighet och är en typ av rollspelare som inte är lik någon annan.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar