Allsvenskan

Ny försäsongsförlust för JIK mot ett bra Kalmarsund

Efter en mindre lyckad Sibylla Elit Cup var visade Kalmarsund upp ett helt annat spel när laget vann med 6-2 mot SSL-nykomlingen Jönköping som har det fortsatt tungt på försäsongen.

Den första av två träningsmatcher den här helgen mellan förra årets rivaler i Allsvenskan Södra, FBC Kalmarsund och Jönköpings IK spelades under fredagskvällen inför drygt 200 åskådare i Färjehallen på Öland. Jönköping som är där på försäsongsläger har haft det tungt på försäsongen utan vinster mot ett Kalmarsund som inte var nöjda efter förra helgens insats i Sibylla Elit Cup.

Det var också hemmalaget som inledde målskyttet med 1-0 genom William Larsson. En ledning som när första perioden var slut utökats till 3-1. Övertag för Kalmarsund även spelmässigt då Jönköping inte kom nära i försvarsspelet.

– Vi skulle ge de initiativet idag och så skulle vi kontra. Men när vi väl kom så tycker jag att vi tappar boll på onödiga ställen och det är dem som kontra sönder oss istället. Sen har de ganska mycket boll i och för sig men. Jag tycker vi är inte med alla gånger. Det blir lite enkla mål och vi är inte riktigt på tå, säger Jönköpings David Östergren.

Kalmarsund gjorde även första målet i den andra perioden redan i den andra minuten när Johan Wittberg styrde in bollen på volley. Visst hopp tändes för JIK när Otto Weidman reducerade i boxplay efter 7:58. Bara drygt två minuter senare utökade William Larsson Kalmarsunds ledning till 5-2.

I den tredje perioden gick JIK upp högre i sitt försvarsspel och pressade något. Ett par klassräddningar av både Jan Binder och Gustav Jansson höll siffrorna nere till slutresultatet 6-2. En helt klart rättvis seger för Kalmarsund och en ny tung förlust för Jönköping som ännu inte vunnit på försäsongen.

Hur är känslan i laget några veckor innan premiären? 

– Den är inte jättebra. Självklart skulle det vara bättre med några segrar. Det är lite tungt just nu. Men nu möter vi de igen på söndag och sen har vi en match till eller två. Sen gäller det att vi tar tag i detta och får in lite positiv energi. Jag tror det är jätteviktigt med en seger inför serien, säger JIKs David Östergren.

TV: Se hela intervjun med David Östergren 

Gladare miner såklart i Kalmarsund där nya tränaren Emil Stille gladdes extra att det var Jönköping laget vann mot.

– För mig som gammal Östrait är det alltid skönt att slå JIK, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är gott att vi anammar det vi har snackat om efter förra helgen. Vi är sjukt mycket noggrannare i i allting och låter de inte vända. Vi fick mycket bra svar idag, säger Stille.

Ett Kalmarsund som var klart bättre än förra helgen.

– Ganska enkelt att hitta många positiva punkter idag jämför med senast. Vi var inte tillräckligt ödmjuka då och trodde vi kunde ticka in tidigt och spelade utan tålamod. Det tycker jag att man såg mycket mindre av idag. Det är även jättepositivt att vi har tre linor som producerar idag och att många är med och bidrar, säger Stille.

På söndags möts lagen igen, då i Kalmar Sporthall.

– För mig blir det intressant att se hur vi svarar upp på den här insatsen. Att sticka upp och göra en bra fight är det många lag som kan. Det ska bli intressant att se om vi kan göra samma typ av match på söndag och inte tappa de grejerna vi gör bra idag, avslutar Stille.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

AIK IBF

TV: Patrik Hagberg: ”Ser fram emot att spela slutspel”

Seriepremiär för AIK på söndag hemma mot Dalen.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
Jönköpings IK Dam

Hattrick av Elm i nykomlingsmötet

Nykomlingsmöte direkt i seriepremiären blev en målfest med där Jönköping vann med 8-4. Tre av målen gjorde av Cajsa Elm.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Jönköpings IK
8 - 4(3-3, 0-1, 5-0)
Telge SIBK

De båda nykomlingarna Jönköping och Telge möttes direkt i seriepremiären inför 382 åskådare i Jönköping. Ett möte som skulle bli målrikt. Jönköping fick en kanonstart på året säsong med mål redan efter 33 sekunder. En väl inövad frislagsvariant från hörnet satt precis som den skulle där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.

– Väldigt skön start för oss. Redan där känner man att det vi gjort tidigare kommer att fungera även i SSL, säger Jönköpings Cajsa Elm om frislagsmålet.

TV: Se frislagsmålet här

Första perioden skulle bli jämn och ställning 3-3 efter 20 minuter. Efter en lugnare andra period med 1 mål av Telges Therese Gustafsson skulle målproduktionen komma igång igen i den tredje period och då för hemmalaget som gör 5 mål och vinner matchen 8-4.

– Jag tror att vi kan rycka i tredje för att Telge gick på två femmor och inte orkade. Inför tredje går vi ner lite på folk vilket drar upp tempot samtidigt som våra avlastare gör det riktigt bra. Vi vill verkligen vinna och bestämmer oss för det, säger Elm och utvecklar.

– Jag tycker premiären blev som jag trodde den skulle bli. Väldigt mycket kamp och även om vi släpper några enkla mål så tycker jag att det är vår match. Man måste tuffa till sig mer i SSL och det ju längre matchen går desto mer tycker jag att vi gör det.

Tre mål av 17-åriga Cajsa Elm i hennes SSL-debut.

– Jag drabbas inte av premiärnerver utan bara kör. Vi har väldigt bra klaff i vår femma. Ett mål gör jag själv men de andra två är riktigt bra passningar. Sen att det är just jag som gör tre är väl mer tillfälligheter. Skönt att vara igång och skönt att inleda med en seger, säger Elm.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Jönköping inledde säsongen med snyggt frislagsmål

Se frislagsmålet där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Jönköping-Telge

Se målen från nykomlingsmötet Jönköping-Telge. Slutresultat 8-4.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo flyttar upp Danny Estrella-Näslund

Pixbo Wallenstam flyttar upp Danny Estrella-Näslund till herrarnas SSL-lag.

Med drygt en vecka kvar till seriepremiär flyttar Pixbo Wallenstam IBK upp Danny Estrella-Näslund till SSL-laget.

– En spelare som gick på RIG i Umeå och som sedan spelade i Umeå City IBK en säsong. Han kom till Pixbo Wallenstam förra säsongen och har haft en väldigt bra utvecklingskurva i division ett. Nu är det dags att kliva in och känna på SSL-spel, kommenterar Pixbos elitansvarig Kalevi Pessi i ett pressmeddelande.

Själv kommenterar Estrella-Näslund uppflyttningen:

– Det känns väldigt bra att ta steget upp till SSL efter att ha spelat fem säsonger i divison ett. Jag kände att det var läge för större utmaningar så jag ser fram emot säsongen som kommer, Säger Estrella-Näslund och beskriver sig som spelare:

– Snabb och kvick, speciellt de första stegen, bra på att slingra mig ur krångliga situationer. Resten får folk se och avgöra själva.

Förra säsongen gjorde den 21-åriga centern 7 mål och 11 assist i division 1.

Även huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att får se Estrella-Näslund i högsta serien:

– En ödmjuk kille med bra spelsinne. Han är väldigt seriös med sin innebandy och utvecklas hela tiden, en riktig lagspelare, kommenterar Eliasson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel