Foto: Magnus Andersson
SSL-Herr

Straffavgörande när Team Thorengruppen vann Scandic Cup

Team Thorengruppen vann Scandic Cup efter att Tobias Bergfors satt avgörande straff i straffläggningen mot finska SC Classic.

Team Thorengruppen vann Scandic Cup efter att hämta upp underläge 0-3 till 3-3 efter fullt tid mot Classic. I den efterföljande straffläggningen höll Erik Ställ tätt i målet och Tobias Bergfors avgjorde.

– Jag hade lite andra tankar på straffen egentligen. Men så fanns det lite yta vid första och då satte jag den där, säger Bergfors efter matchen.

 

Hur ser du på matchen i sin helhet? 

– Vi gör väl en ganska dålig första period. Vi släpper tre kassar och är inte riktigt närvarande. Helgen har ju varit en ordentlig genomkörare och vi hade lite trötta ben. Sen kom vi in i det och andra perioden är bättre och efter vi kvitterat i tredje så väger matchen lite fram och tillbaka.

Seger för Team Thorengruppen vilket var den andra segern för dagen efter att de vunnit över Dalen i semifinalen med 5-3.

– Ja de vann ju över oss i DM så det var skönt med vinst. Det blir lite mer folk på läktaren mot Dalen och det blir lite roligare att spela. Skönt att kunna knäppa de på näsan.

TV: Se målen från Team Thorengruppen-Dalen 

Hur summerar du turneringen i sin helhet? Vad har ni fokuserat på? 

– Vi summerar en bra turnering. Sen finns det alltid små detaljer att jobba på. Men som helhet gör vi det bra, vi hittar varandra bättre, har satt lite frislag och jobbat med försvarsspelet som sätter sig bättre och bättre.

Tobias Bergfors som kom till Team Thorengruppen i mitten på förra säsongen är nu med från start.

– Det är såklart jättekul att vara med från start. Jag ska göra mitt yttersta för att bidra så mycket som möjligt.

Jag ser fram emot att serien drar igång. För egen del ska jag jobba för att ta en plats. Det är 100% jobb och jag ska bjuda på mycket fart och fläkt och gärna sätta några schyssta baljor.

TV: Se straffavgörandet i finalen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar