Lars Lindberg och Patrik Åman får ny kollega på TV4:s innebandysändningar Foto: Per Wiklund
Övrigt

Lars Lindberg om nya expertkollegan: ”Supervärvning”

TV4 presenterade tidigare idag sin nya innebandyexpert Anna Jakobsson. Lars Lindberg som är TV4:s huvudkommentator för innebandysändningarna hyllar nyförvärvet. - Anna är en supervärvning i mina ögon, säger Lindberg.

TV4 har gjort klart med Anna Jakobsson som ny innebandyexpert. Hon blir en av två experter i TV4:s team den kommande säsongen. Utöver Jakobsson kommer även Patrik Åman fortsätta som expert och kommentatorn Lars Lindberg blir TV4:s förstakommentator för innebandysändningarna.

– Anna är en supervärvning i mina ögon. Man har ju märkt på Anna att hon redan innan hon träder in i expertrollen inte varit rädd för att säga vad hon tycker. För vår del får vi ju in en målskytt i teamet. Vi har redan expert som var en världens bästa målvakter. I Anna får vi en person som när hon spelade var en spets offensivt. Det känns väldigt kul att få med Anna som expert, säger Lars Lindberg.

Vad kommer Anna tillföra era sändningar?

– Hon har en väldigt god förståelse för hur det är för spelarna. Hon har själv spelat flera stora matcher och varit på planen som en av de som ska kliva fram och göra de avgörande målen i de avgörande matcherna. Patrik har ju en annan vinkel som expert i sina analyser som gammal målvakt.

TV4 fortsätter även den här säsongen att sända både SSL och landslaget. I helgen som var sändes Finnkampen och redan nu på fredag sänds reprisen på vårens SM-final mellan IKSU och Mora. En extrasändning utöver TV4:s ordinarie schema.

– Jag hoppas verkligen att innebandypubliken uppskattar att vi sätter in en extrasändning på fredag. Det är seriens två stora favoriter som möts i seriepremiären i SSL. Det blir en pangstart på säsongen. Jag tro att det är de här lagen vi kommer se spela SM-final i vår igen.

Matchen sänds på TV4 Sport och Cmore.se. I december sänds även damernas VM från Slovakien. Redan imorgon tisdag är det dags för säsongens första sändning då årets upptaktsträff för SSL genomförs i Stockholm. Upptaktsträffen startar 10.00 och går att se på cmore.se. Precis som att säsongen drar igång för spelarna så gör det även det för kommentatorerna vilket Lindberg ser fram emot.

– Det är som en sexåring som fått legosatsen som den önskat sig i julklapp. Jag är så glad att det drar igång igen, avslutar Lars.

LÄS OCKSÅ: Anna Jakobsson ny expert i TV4

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Anna Jakobsson vann VM-guld 2015 Foto: Per Wiklund
Övrigt

Ny innebandyexpert i TV4

TV4 och C More fortsätter sin satsning på att sända SSL och landslaget. Till den här säsongen har kanalen gjort klart med en ny expert.

Den forna landslagsspelaren och Endrestjärnan Anna Jakobsson är TV4:s nya expert.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med innebandy i TV. Jag känner mig lika laddad inför den här säsongen som när jag var aktiv spelare. Dessutom har jag alltid gillat att tycka till om olika företeelser så jag ser med tillförsikt fram emot min första direktsändning, säger Anna Jakobsson i ett pressmeddelande.

Anna Jakobsson som är en av svensk innebandys främsta spelare genom tiderna har bland annat två VM-guld och ett U19-VM-guld. Under sina karriär gjorde hon 58 landskamper och 54 mål. Hon har dessutom rekordet med flest mål genom tiderna i SSL och den spelare som gjort flest mål i en och samma match i SSL.

– Vi är glada över att ha lyckats knyta Anna till oss. Hon har både en imponerade innebandykompetens och därtill en rejäl dos energi, något som gör henne extra lämpad som innebandyexpert, säger Niklas Supanich, Exekutiv producent på TV4.

Anna Jakobsson har även den senaste säsongen haft en blogg här på ibnytt.se vilken du kan läsa här. 

Förutom Anna Jakobsson så kommer Patrik Åman fortsätta som expert och Lars Lindberg vara huvudkommentator.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Podcast

Plastpodden 2.0

Lyssna på Platspodden 2.0 med Lars Lindberg tillsammans med intressanta gäster.

Avsnitt 8

En av svensk idrotts största personligheter Lasse Granqvist gästar Plastpodden. Lasse Granqvist är känd för sin eminenta förmåga att förmedla sportens känslor, men i den här intervjun ger han även sin syn på innebandysportens utmaningar och styrkor.

Avsnitt 7

Det sjunde avsnittet agerar ett rakt uppsnack inför kvällens femte och avgörande semifinal mellan Kais Mora och Täby. Innebandybloggaren och experten Gittan Ahonen Gunnarsson gästar tillsammans med Endres tränare Alexander Brinkmann och ger sina vinkar på hur dagens semifinal kommer att avgöras, men så klart en hel del annat som grädde på moset.

Avsnitt 6

Två av innebandyns största lirare gästar Plastpodden i ett och samma avsnitt. Vi välkomnar Niklas Jihde och Mathias ”Bult” Larsson. Det här avsnittet är helt enkelt så bra att det inte behöver någon ytterligare förklaring…

 

Avsnitt 5

I det femte avsnittet av Plastpodden så utser vi årets spelare på samtliga positioner på såväl herr- samt damsidan. Innebandyagenten Jonas Thomson gästar också och pratar om kommande silly season-bomber. Jonathan Rudman om slutspelet och sist men inte minst landslagets lagkapten Johan Samuelsson.

 

 

Avsnitt 4

”Vi har landslagsspelare som spelare som arslen”-citatet återupplevs av Mattias Samuelsson som start, vi mellanlandar i om vi ska få en ny Alexander Rudd Falun-Storvreta-gate och dessutom gästar Kim Nilsson och pratar om revanschlusten efter både VM-silvret och SSL-missen.

Avsnitt 3

Ska Kim Nilsson vara med i landslaget när han spelar i allsvenskan? Kan en bebis få rött kort i innebandy? Vad är Patrik Åmans värsta tjuvknep han använde sig av i slutspelet och vad tycker Aftonbladets innebandyreporter Jonas Gustavsson om slutspelet. Allt det behandlar vi i veckans Plastpodden.

Avsnitt 2

Innebandypodcasten Plastpodden är tillbaka nu med Alexander Rudd som berättar om sin säsong, blindmålet, missen av VM, mörka tankar och en ljus framtiden. Anna Wijk pratar om damernas slutspel och lite om hennes egen framtid. Måns Parsjö-Tegner avslöjar sin lagkapten och dessutom sorterar han IBK Dalens säsong.

Avsnitt 1

Pixbos Martin Östholm om Pixbos kvartsfinalsjuka, vem som är världens bästa målvakt och vilka de största svinen i SSL är. Dessutom TV4:s innebandyorakel Micael Fasth med härliga historier. Svenska spel och TV4:s expert Stefan Edberg analyserar slutspelen och initiativtagaren till ”Play For Charity”, Jakob Arvidsson pratar om välgörenhetsvinden som just nu blåser genom innebandysverige

Intervju med Lars Lindberg om Plastpodden

Följ Plastpodden på Facebook och Twitter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

SSL-Dam

PODD: Lyssna på plastpodden 2.0 – Avsnitt 4

Lyssna på senaste avsnittet av platspodden där Lars Lindberg tar ett snack med Storvretas Mattias Samuelsson, FBC Kalmarsunds Kim Nilsson och snackar upp slutspelet med ibnytt.ses Jonathan Rudman.

Nytt avsnitt av Platspodden 2.0.
”Vi har landslagsspelare som spelare som arslen”-citatet återupplevs av Mattias Samuelsson som start, vi mellanlandar i om vi ska få en ny Alexander Rudd Falun-Storvreta-gate och dessutom gästar Kim Nilsson och pratar om revanschlusten efter både VM-silvret och SSL-missen.

Följ Plastpodden på Facebook och Twitter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Övrigt

Plastpodden är tillbaka

TV4s innebandykommentator Lars Lindberg väcker sin podcast plastpodden till liv igen och lanserar plastpodden 2.0. - Vi kommer snacka om aktuella ämnen och snackisar. Framförallt kommer vi grotta ner oss djupare i ämnena, säger Lindberg.

Lars Lindberg, TV4s innebandykommentator och den tidigare innebandybloggaren väcker liv i sin podcast Platspodden igen och kör igång Platspodden 2.0 med lansering idag lördag.

– Jag började med innebandypodcast väldigt tidigt och fick ställa den åt sidan då det tog mycket tid. Senaste året har jag gått och tänkt på att sätta igång den igen och nu finns väldigt bra möjligheter att köra Plastpodden 2-0. Tidigare körde jag rena intervjupodcaster med en spelare. Nu kommer det vara att vi snackar om aktuella ämnen, snackisar och framförallt kommer vi grotta ner oss djupare i ämnen, berättar Lindberg till ibnytt.se

Berätta om första avsnittet?
– I första avsnittet så pratar jag med Pixbos Martin Östholm där vi mer utbrett pratar om varför Pixbo aldrig tar sig förbi kvartsfinalerna. Vi analyserar ganska djupt kring Pixbo och han ger bra svar på vad som gått fel. Sen kommer också Michael Fasth, som har historier som få att bjuda på skrönor från förr i tiden. Han bjuder på två i första avsnittet och förhoppningen är att det blir återkommande. Vi pratar och blickar tillbaka till VM-finalen och även ett snack med Stefan Edberg, expert både på TV4 och Svenska spel. Jakob Arvidsson, Team Thorengruppen kommer också förbi och gästar där vi pratar om hur de mot alla odds lyckades hålla sig kvar och även om play for charity.

Hur startade ditt innebandyintresse?
– Jag har spelat i princip hela mitt liv. Under 2009 började jag intressera mig på allvar och under 2010-2012 drev jag tillsammans med Jakob Arvidsson Sveriges största innebandyblogg. Sen har jag kommenterat innebandy sen 2011 och numera tagit klivet till att vara huvudkommentator för innebandy på TV4, tillsammans med Mats Larsson. När jag spelade så var det i Skellefteå i lite olika klubbar.

Vad tycker du om årets säsong? 
– Jag tycker det har varit väldigt svajigt hela säsongen. Mycket upp och ner. Det har ju varit Galante show och det har smällt högt. Annars har det varit lite av flopparnas säsong. Karlstad har floppat så det står härliga till med den slutspelssatsningen. Warberg sorti är också en stor rubrik som vu kommer minnas under lång tid. Och inte minst dramatiken till sista omgången.

– På damsidan tycker jag att börja utkristallisera sig att det gått från en kvintett till en kvartett. Jag har svårt att se någon utanför topp 3 ta guldet. IKSU är skyhöga favoriter men kan också ställa ett rejält frågetecken om de klarar av trycket. Min magkänsla säger att Täby kommer vinna SM-guld. Det känns som att de har mer att ge när det blåser i motvind. Täbys stjärnor kan då kliva fram när det behövs.

Något du vill passa på att framföra?
– Jag vill passa på att få fram att vi nu är inne i ett otroligt roligt slutspel. Vi ska njuta av tiden med matcher varje dag. Väldigt bra matcher dessutom, avslutar Lindberg.

Följ Plastpodden på twitter för att vara uppdaterad kring de senaste avsnitten.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel