Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK Dam

Maja Liljeroth vill leda Sirius till slutspel

Maja Liljeroth bytte Linköping till Sirius för att få ny tydlig ledarroll. Nu vill hon leda Sirius till slutspel.

Efter två säsonger med över 30 poäng per säsong för Linköping bestämde sig 23-åriga Maja Liljeroth för att lämna Linköping för Sirius. Ett val där en ny roll lockade.

– Det är en jättespännande förening med bra sportsliga möjligheter. Det var tidigt tydliga med mig i att jag skulle få en tydlig ledarroll. Jag har spelat två säsonger i SSL och kände att det var dags att ta nästa steg, säger Liljeroth.

Vad var det för roll som lockade? Ledarrollen eller det spelmässiga? 

– En kombination. Jag har gjort över 30 poäng i två säsonger i Linköping och för att göra 40 så behöver jag en ny omgivning. Jag kände att jag stod och stampade lite i Linköping. För en ny miljö så kändes Sirius som det rätta alternativet där jag kan utvecklas både som människa och som spelare.

Förutom poäng så ska Liljeroth alltså ta en större ledarroll i det Sirius som så gärna vill gå till slutspel.

– Jag ska jobba på att motivera mina medspelare genom att bidra på planen och samtidigt hålla ett positivt humör hela tiden. Det har varit en av grejerna jag jobbat med själv att inte gå ner mig när det går dåligt.

Vad är det för Sirius vi kan förvänta oss i år? 

– Jag tror det kommer bli mycket fart och fläkt. Mycket rakt på mål och vi har många skickliga spelare i ett starkt kollektiv. Men ett hårt slitande Sirius som är mer offensivt än tidigare år. Ser vi till nyförvärven så är de av offensiv kraft. Vi har många skickliga spelar även om det är ett kollektiv. Andra lag har mer tydliga stjärnor. Iv har kollektiv och en bred konkurrens i truppen.

Räcker det till slutspel?

– Jag älskar att vara del i ett starkt kollektivt lag. Kan jag bara bidra med det som jag är bra på och de andra gör det de är bra på så är det givet att vi ska gå till slutspel.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Anna Jakobsson om nya expertrollen

Intervju med TV4s nya expert Anna Jakobsson.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Malmö-Västerås Rönnby

Se målen från matchen Malmö-Västerås Rönnby. Slutresultat 3-7. Hattrick av Västerås Rönnbys Izabell Rydell.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

TV: Highlights Dalen-Endre

Se målen från matchen Dalen mot Endre. Slutresultat 2-4.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
Jönköpings IK Dam

Hattrick av Elm i nykomlingsmötet

Nykomlingsmöte direkt i seriepremiären blev en målfest med där Jönköping vann med 8-4. Tre av målen gjorde av Cajsa Elm.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Jönköpings IK
8 - 4(3-3, 0-1, 5-0)
Telge SIBK

De båda nykomlingarna Jönköping och Telge möttes direkt i seriepremiären inför 382 åskådare i Jönköping. Ett möte som skulle bli målrikt. Jönköping fick en kanonstart på året säsong med mål redan efter 33 sekunder. En väl inövad frislagsvariant från hörnet satt precis som den skulle där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.

– Väldigt skön start för oss. Redan där känner man att det vi gjort tidigare kommer att fungera även i SSL, säger Jönköpings Cajsa Elm om frislagsmålet.

TV: Se frislagsmålet här

Första perioden skulle bli jämn och ställning 3-3 efter 20 minuter. Efter en lugnare andra period med 1 mål av Telges Therese Gustafsson skulle målproduktionen komma igång igen i den tredje period och då för hemmalaget som gör 5 mål och vinner matchen 8-4.

– Jag tror att vi kan rycka i tredje för att Telge gick på två femmor och inte orkade. Inför tredje går vi ner lite på folk vilket drar upp tempot samtidigt som våra avlastare gör det riktigt bra. Vi vill verkligen vinna och bestämmer oss för det, säger Elm och utvecklar.

– Jag tycker premiären blev som jag trodde den skulle bli. Väldigt mycket kamp och även om vi släpper några enkla mål så tycker jag att det är vår match. Man måste tuffa till sig mer i SSL och det ju längre matchen går desto mer tycker jag att vi gör det.

Tre mål av 17-åriga Cajsa Elm i hennes SSL-debut.

– Jag drabbas inte av premiärnerver utan bara kör. Vi har väldigt bra klaff i vår femma. Ett mål gör jag själv men de andra två är riktigt bra passningar. Sen att det är just jag som gör tre är väl mer tillfälligheter. Skönt att vara igång och skönt att inleda med en seger, säger Elm.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Jönköping inledde säsongen med snyggt frislagsmål

Se frislagsmålet där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel