Foto: Idrottsfoto
Jönköpings IK Dam

Hattrick av Elm i nykomlingsmötet

Nykomlingsmöte direkt i seriepremiären blev en målfest med där Jönköping vann med 8-4. Tre av målen gjorde av Cajsa Elm.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Jönköpings IK
8 - 4(3-3, 0-1, 5-0)
Telge SIBK

De båda nykomlingarna Jönköping och Telge möttes direkt i seriepremiären inför 382 åskådare i Jönköping. Ett möte som skulle bli målrikt. Jönköping fick en kanonstart på året säsong med mål redan efter 33 sekunder. En väl inövad frislagsvariant från hörnet satt precis som den skulle där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.

– Väldigt skön start för oss. Redan där känner man att det vi gjort tidigare kommer att fungera även i SSL, säger Jönköpings Cajsa Elm om frislagsmålet.

TV: Se frislagsmålet här

Första perioden skulle bli jämn och ställning 3-3 efter 20 minuter. Efter en lugnare andra period med 1 mål av Telges Therese Gustafsson skulle målproduktionen komma igång igen i den tredje period och då för hemmalaget som gör 5 mål och vinner matchen 8-4.

– Jag tror att vi kan rycka i tredje för att Telge gick på två femmor och inte orkade. Inför tredje går vi ner lite på folk vilket drar upp tempot samtidigt som våra avlastare gör det riktigt bra. Vi vill verkligen vinna och bestämmer oss för det, säger Elm och utvecklar.

– Jag tycker premiären blev som jag trodde den skulle bli. Väldigt mycket kamp och även om vi släpper några enkla mål så tycker jag att det är vår match. Man måste tuffa till sig mer i SSL och det ju längre matchen går desto mer tycker jag att vi gör det.

Tre mål av 17-åriga Cajsa Elm i hennes SSL-debut.

– Jag drabbas inte av premiärnerver utan bara kör. Vi har väldigt bra klaff i vår femma. Ett mål gör jag själv men de andra två är riktigt bra passningar. Sen att det är just jag som gör tre är väl mer tillfälligheter. Skönt att vara igång och skönt att inleda med en seger, säger Elm.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Jönköping-Växjö

Se målen från smålandsderbyt Jönköping-Växjö. Slutresultat 2-6.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Björn Sandberg
Rönnby IBK

Säsongens femte seger för Västerås Rönnby

Västerås Rönnby vände underläge till ledning i den andra perioden mot Warberg och vann med 6-4.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Warberg IC
4 - 6(2-2, 2-3, 0-1)
Västerås Rönnby IBK

Warberg inledde mötet mot Västerås Rönnby bäst och fick tidigt utdelning till 2-0 redan efter drygt fem minuter innan Rönnby hämtade ikapp till 2-2 efter den första perioden. Ännu bättre start för Warberg i den andra perioden när Andrea Envall gjorde mål efter 3 sekunder. Underläge för Rönnby som vände matchen och vann med 6-4.

– Idag hade vi tålamod, vi har missat bra lägen tidigare på grund av att vi haft bråttom i avgörande lägen. Vi är trygga och förhastar oss inte, även när vi får billiga mål emot oss, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt till vlt.se 

Säsongens femte seger för Västerås Rönnby som följde matchplan.

– Vi gör en gedigen bra match. Planen var att lägga många bollar mot deras mål, sen görs målen utan varken studs eller touch. Vi får lite skitmål med oss men det förtjänar vi. Annars brukar vi få dem emot oss, säger Jimmy Gunnstedt tränare i Rönnby.

Enligt Gunnstedt finns det mer att ta av i Rönnby då förstafemma inte är igång som önskat.

– Jag tycker att vår andra- och tredjelina gör det jättebra. Det går lite troll i vår förstalina just nu, men då är det andra som kliver fram. Vi har ett bra sparkapital att ta fram senare, säger han.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Warberg-Västerås Rönnby

Se målen från matchen Warberg IC-Västerås Rönnby IBK. Slutresultat 4-6.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre obesegrade serieledare: ”Inte ofta man vinner mot Karlstad borta”

Obesegrade Endre upp i ensam serieledning efter 6-4 seger över Karlstad.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:40
Karlstad IBF
4 - 6(1-3, 1-3, 2-0)
Endre IF

Endre fortsätter att vinna även över tuffare motstånd som hemmastarka Karlstad där Endre vann med 6-4 efter att ha fått en kanonstart i matchen.

Mål redan efter 30 sekunder av Linnéa Wallgren som bara dryga tre minuter utökade Endres ledning. Endre stärkte av sina 13 mål i fredagens match mot Sirius fortsatte med rörligt utöka sin ledning till 6-1 efter drygt halva matchen. Sen reducering av Tilda Flodell gav ställningen 2-6 efter två perioder.

– Framförallt gillar jag att vi är aggressiva. Min uppfattning är att det är intensivt därute och vi är där på dem hela tiden och så fort de kommer loss så tar vi igen. Vi misstänker att de kommer gå kliva lite högre och matchen får en annan karaktär nu i tredje så vi kommer prioritera bollinnehavet, sa Endres tränare Alexander Brinkmann efter två perioder till Cmore.se

Mycket riktigt gick Karlstad högre och lyckades reducera två gånger om till 4-6 vilket också blev slutresultatet.

– Det är de två första perioder som vi förlorar på. De är hetare än oss och straffar oss för det, summerade Karlstads Tilda Flodell.

Säsongens sjunde raka seger för Endre.

– Riktigt skönt med vinst. Det är inte ofta man vinner mot Karlstad borta. Jag tycker vi gör det bra i två perioder. Sen i sista så blir vi lite stressade när de går upp i press och slår bort en del bollar, säger Endres Sara Steen efter matcher.

Obesegrade Endre leder med segern serien efter sju omgångar. De kommande tre omgångarna väntar topptippat motstånd. Först ut är match mot IKSU.

– Det känns som att här verkligen var ett steg upp. Vi har ju fått inleda med sju matcher mot lag som är tippade i den nedre delen av tabellen. Sen ska man vinna de matcherna också och det är inte så lätt att göra på beställning. Att möte IKSU blir ju såklart otroligt skönt att kunna gå in i den matchen med 7 segrar. Det är en bra platå att stå på, säger Brinkmann.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

TV: Highlights Karlstad-Endre

Se målen från matchen Karlstad IBF-Endre IF. Slutresultat 4-6.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel