Jönköpings IK

Målfyrverkeri i premiären i ett fullsatt Nyhemshallen

Ett effektivt Mullsjö gick ifrån till 5-0 ledning i början av andra perioden och höll undan i premiären mot Jönköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 20:00
Mullsjö AIS
9 - 6(3-0, 4-3, 2-3)
Jönköpings IK

Fullsatt derby och premiärmatch i herrarnas SSL när topptippade Mullsjö AIS tog emot SSL-nykomlingen Jönköping.

1870 åskådare fick se Kim Ganevik göra säsongens första mål. Ett mål som följdes upp av ytterligare två av Mullsjö i den första perioden där skillnaden var att hemmalaget satte sina chanser i en övrigt jämn inledning på matchen.

– Första 10 skapar vi extremt mycket lägen och trycker på bra men vi får inte dit bollen. Det är lite surt för man behöver det för att självförtroende och ett kvitto på att man gör det bra. Men vi hade lite problem med deras riktiga förstafemma om man säger så med Gillek, Tarenius och Kasper och dem. De var duktiga på att överbelasta på oss. Den hade vi problem med och den försökte vi stänga, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson efter den första perioden.

Hattrick av Nygårdh 

Mullsjö fick en kanonstart på den andra perioden med mål redan efter knappt två minuter av Johan Nygårdh. En ledning som utökades till 5-0 strax efter och Jönköping tog timeout. Efter 7:41 skulle Jönköpings första mål i årets SSL göras av nyförvärvet Jesper Ekström. Hans första av tre mål i matchen. Mullsjös fortsatte sitt övertygande spel och svarade direkt med 6-1, återigen Johan Nygårdh som fullgjorde sitt hattrick. Med mer boll och bättre utdelning hämtade Jönköping upp till 7-3 efter två perioder.

– Jag tycker ändå vi studsar tillbaka ganska fin och tar tag i grejerna igen, säger Kim Ganevik.

Mullsjö höll undan

Jönköping var fortsatt pigga i den tredje perioden och kom som närmast till tre måls underläge 8-5 efter mål av Martin Glimberg. Mullsjö höll undan och vann derbyt med 9-6.

– Det blir inte mycket bättre än så här. JIK snackade mycket innan om att vi skulle bli chockade osv innan men det funkar inte så. Men vi vet att de är ett bra lag och att de är spelskickliga. Vi gör en fin match och det är skönt att vinna. Det var länge sedan man spelade derby så det gör det riktigt skönt, säger Kim Ganevik.

Jönköpings tränare Niklas Pålsson hittade en del ljusglimtar från premiären.

– Det är blandat. Man är aldrig helt nöjd när man förlorar. Men topparna är jättebra, spelet med boll stundtals otroligt bra och bra överbelastningar där vi är tunga på bollen, bättre än vad nykomlingar normal där vi kan trycka ner de ganska djupt. Det som är surt är att vi ger de tre raka där vi bjuder rakt upp i mitten. Vi måste sluta med det och det är upp till grabbarna att ta tag i det, säger Niklas Pålsson.

TV: Niklas Pålsson summerar SSL-premiären för JIK

TV: Kim Ganevik efter derbysegern

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar