Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Linköping IBK

Historisk premiärseger för Växjö

Förra årets finalist hade tills dagens match aldrig vunnit en premiärmatch i SSL. Mot Linköping skulle spöket brytas. -Vi får tacka JIK för det, säger Växjös tränare Niklas Nordén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Linköping IBK
4 - 7(0-2, 3-2, 1-3)
Växjö IBK

Sedan Växjö gick upp i SSL har laget aldrig vunnit en premiärmatch. Mot Linköping skulle trenden brytas och Växjö vann med 7-4.

– Vi kommer upp i en helt okej nivå. Vi har lite svårt att skapa exakt det vi vill, i vilket fall i de första två perioderna. Jag är väl halvnöjd, framförallt eftersom vi bestämmer oss i tredje perioden och att det då ger resultat. Det är 6-7 minuter i tredje som avgör matchen och det är gött att vi kan kliva fram och prestera, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Växjö ledde med 4-3 efter två perioder. I den tredje tryckte Växjö ifrån.

– Framförallt så slår vi inte bort bollarna och söker inte upp stökiga situationer. Vi ville smälla dit bollarna direkt istället för att slå det där sista passet. Det gör vi bra i tredje och då vinner vi.

Kedjeformationen med Kjellson, Hydén och Andersson stod för fem mål i matchen.

– Det är ju några av de som smäller dit bollarna i tredje. André framförallt visar med sin bestämdhet upp något som annars saknades idag. Den femman fungerar jättebra och de visar vägen i sista perioden. Riktigt kul för André att göra 4 poäng och visa direkt att blir att räkna med i år.

Segern innebar Växjös första premiärseger i SSL.

– Ja det har aldrig hänt. Vi får tacka JIK för det från genrepet. Men vi har gjort om planen lite i år. Det var väldigt skönt att vi vann.

Mötet var det första mot det ”nya” Linköping ledda av Andreas Harnesk. Märktes det att det var ett nytt Linköping? 

– Det var det verkligen. Jag tycker att Linköping spelade en fröjdig innebandy. De var mer fart och fläkt och ett annat tänk inte bara i försvarsspelet utan i hur de tar reträtt och sådana grejer. Linköping gör det bra och Eero gör några riktigt bra räddningar i en period där matchen hade kunnat bli annorlunda. Kul med ett nytt Linköping och de kommer vinna många matcher med ett sånt go, säger Nordén som även vill lyfta Magnus Jansson insats:

– Jansson är oerhört bra därute. Det är inte många som slår honom och han visar vägen för många. Vi gör även två frislagsmål vilket gör att vi leder med 3-0. Viktiga mål och kul att det sitter direkt.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar