SSL-Herr

Succépremiär för Gustafsson

Tobias Gustafsson fick ett succéstart i Storvreta. Tre mål varav det sista avgjorde matchen med 3 sekunder kvar av förlängningen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Team Thorengruppen SK
4 - 5(0-2, 3-0, 1-2, 0-1)
Storvreta IBK

Storvreta har förstärkt truppen rejält inför i årets säsong för att ta SM-guld. En av nyförvärven är landslagsbacken Tobias Gustafsson som värvades från Linköping. I säsongspremiären fick Gustafsson spela center och det blev succé direkt i första seriematchen i Storvreta.

– Ja absolut. Det är klart att man är väldigt nöjd med den här premiären. Det hade varit optimalt om vi fått med oss tre poäng men helt okej med två. Det får vi vara nöjda med, säger Gustafsson.

Succé på det sättet att Gustafsson gjorde tre mål varav det sista gjordes i förlängning i nya spelformen 4 mot 4 där Gustafsson gjorde mål med 3 sekunder kvar.

– Det är Henke som springer runt med bollen i en minut och vrider och vänder. Han säger att han ser mig och spelar men jag vet inte. Boller kommer ut perfekt och jag klappar till direkt, beskriver Gustafsson målet.

TV: Se avgörandet i sudden här

Just spel 4 mot 4 är för säsongen en ny spelform i förlängning.

– Vi har inte kört någon av det på träning. Men vi kunde gå på lite gamla grejer och det blir ju ett böljande spel med många chanser. En kul ändring.

2 poäng till Storvreta vars spel varierade matchen igenom.

– Vi gör en bra första period och en väldigt dålig andra period. Sen slarvar vi bort två powerplay och släpper in tre mål i andra. Det var bra att vi kunde resa oss och jag tycker vi är det bättre laget och borde fått med oss tre poäng. Sett till det spelmässiga så har vi flera delar i spelet som inte är hundra. En typiskt premiärmatch, avslutar Gustafsson.

TV: Se målen från matchen

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar