IBK Dalen

Suddenvinst för Jönköping

Säsongens första avgörande i spel 4 mot 4 när Jönköping vann över Dalen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Jönköpings IK
4 - 3(1-0, 1-3, 1-0, 1-0)
IBK Dalen

Nykomlingen Jönköping med en seger och 3-4 förlust mot Endre i bagaget inför matchen mot Dalen inledde målskyttet med 1-0 genom Alicia Zälle i en första period som speglades av bolltapp och ostrukterat spel.

– Det känns lite hawaii och inte riktigt kontrollerat. Det gäller att vi tar tag i bollen och spelar det spelet som vi kan, sa Dalen Caroline Stattin efter den första perioden.

Jönköpings ledning byttes i den andra perioden till underläge 2-3 efter att Dalen mycket framgångsrikt förvaltat två powerplay där Frida Eriksson stod för målskyttet. Visst övertag även spelmässigt för Dalen i den andra perioden som hade 13 skott på mål.

– Första två perioderna vet jag inte vad vi sysslar med om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte alls att vi kommer upp i någon nivå och vi spelar alldeles för svårt. Att vi bara hade 1 boll upp efter två perioder var en bra utdelning för oss. I tredje gick vi ner på folk för att bygga upp energi igen. Vi pratade också om att ta ett byte i taget och gnugga oss tillbaka i matchen, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund.

Ett bättre Jönköping skapade flera chanser i den tredje perioden och kvitterade till 3-3 genom Sofie Claesson vilket också stod sig perioden ut vilket innebar att säsongens första spel 4-4 i sudden death väntade. En ny spelform för säsongen.

– Vi har ju tränat 4-4 mycket redan förra säsongen i träningssyfte för att ha ordentlig puls på träning. I år mer för att förbereda oss för att det kan komma i match. Jag tycker att vi hade en bra känsla inför sudden och sa att när vi har bollen så går vi för det, säger Nordlund.

50 sekunder tog det för Jönköping att avgöra i förlängningen och det var 17-åriga Cajsa Elm som gjorde avgörandet fin framspelad Kajsa Reinegård. 17-åriga Elms femte mål för säsongen.

– 17 år gammal och ligger topp 5 i poängligan. Fortsätter hon så här så är hon med i racet om årets rookie, säger Nordlund

Två vinster och en knapp förlust mot Endre. Hur ser du på inledningen av säsongen? 

– Jag tycker att vi värda en poäng mot Endre i fredags också. Men ser man till helgen i sin helhet så skulle vi kanske ha haft 3 poäng men fick 2. Men att som nykomlingen har 1 förlust på 3 matcher ska vi absolut inte vara missnöjda med. Samtidigt känner vi att det finns mer att ta av. Det känns mycket spännande inför fortsättningen, avslutar Nordlund.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar