IBF Falun

Hyllningarna till Lundmark: ”Magiskt”

Malte Lundmark avgjorde söndagens match för Falun när han stor kyla bjöd på show. -Där är det borta och köpa ägg för Steineck, han gick på ICA, utbrast C Mores kommentator Lars Lindberg

16-åriga Malte Lundmark var huvudpersonen i söndagens match mellan Sirius och Falun. Falunspelaren Lundmark som gjorde debut i en seniormatch inledde först sin succé debut med att kvittera till 1-1.

TV: Se Malte Lundmarks debutmål i SSL

När straffarna skulle avgöras bjud Malte Lundmark på 3 mål varav det sista målet var något extra.

– Där är det borta och köpa ägg för Steineck, han gick på ICA, utbrast C Mores kommentator Lars Lindberg

– Vi kan väl konstatera att det var en hel matkasse. Wow. Jag lyfter på allt jag har för den är killens teknik, fyllde expertkommentatorn Patrik Åman snabbt i.

TV: Se Lundmarks straffmål 

TV4:s expert Patrik Åman som även kommenterade Lundmarks debut:

– Han är en jättetalang. Vi har ju hört från Falunhåll och ledarhåll att han är något utöver det vanliga. Han har egenskaper som krävs och behövs på den här nivån och han visar ju det nu. Jag är så glad att vi fick uppleva ett avgörande i den här matchen som är på det här sättet som visar sportens utveckling och visar också att man vill verkligen spela och visa på showen hela vägen ut. Magiskt alltså. Det är imponerande. Att vi dessutom får den från en 16-åring gör ju det hela till något extra, sa Åman.

Även straffduellmotståndaren Joakim Olsson stämde in i hyllningskören.

– Han är duktig på straffarna. Kyla verkligen. Coolt för Innebandysverige, sa Olsson.

Faluns tränare Thomas Brottman som släppte fram Lundmark för att avgöra

– Jag tyckte att han var lite i zonen. Han hade gjort en bra match och fått göra mål i sin debut och vi hade inte så många i zonen idag. Det ska väl skrivas sagor någonstans också och det var ett bra läge i den här matchen, sa Brottman som tidigare under matchen beskrev Lundmark:

– Vi tycker att han kan bli något väldigt fint. Annars hade vi inte matchat honom. Han är en klok spelare som har mycket spel i sig inte bara offensivt utan tänker defensivt och läser spelet fint också. Det är kul att man får ta fram nya spelare också men jag har inte gjort så mycket jobb med honom utan det är andra tränare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar