IB-Play

TV+Text: Ellen Rasmussen historisk – Se straffen här

Malmö FBCs Ellen Rasmussen skrev historia som den första spelare någonsin att avgöra i straffduell.

Matchen Linköping-Malmö FBC slutade oavgjort 4-4 vid fullt tid efter att Malmös Ellen Rasmussen fullbordet sitt hattrick och kvitterat med knappt två minuter kvar av den tredje perioden. Samme Rasmussen som i den första straffduellen någonsin skulle bli historisk.

Till den här säsongen infördes ett nytt avgörande i SSL där det alltid ska fram en vinnare i varje match. Vid oavgjort efter full tid väntar först spel 4 mot 4 i 5 minuter. Är det fortfarande oavgjort efter sudden death avgörs matcherna med en straffduell. En duell när lagen väljer varsin straffskytt som lägger straffar tills det är ett avgörande.

I matchen Linköping-Malmö kom säsongens första avgörande i straffduell. Malmö FBC skickade fram Ellen Rasmussen som redan tidigare i matchen gjort 3 mål.

Rasmussen satte sin straff och Johanna Olsson räddade Linköpings Julia Sidklev Perssons straff.

– Jag tror jag drog målvakten två gånger innan jag la den under henne när hon slängde sig, det var skönt. Sedan räddade Johanna Olsson deras försök, säger Ellen Rasmussen till Sportbladet.se om sin straff.

Avgörandet innebär att Ellen Rasmussen skrev historia som den första att avgöra ett möte i SSL i en straffduell.

– Det har jag inte ens tänkt på, men coolt att skriva lite historia, säger Rasmussen som gillar det nya avgörandet

– Jag tycker det är bra tänk. Jag tycker det varit lite töntigt att alla matcher inte avgörs, säger Rasmussen.

*Se målet i spelaren ovan.

Senare under söndagen blev 16-åriga Malte Lundmark den första att avgöra en straffduell i herrarnas SSL.

TV: Se Malte Lundmarks straffar här